Remedii naturiste

Trei leacuri medievale pentru varsta mijlocie

Publicat: 22 feb. 2016
7

Terry Trespicio, editor-sef la revista „Whole Living” sustine ca leacurile de mai jos, folosite inca din Evul Mediu, sunt deosebit de eficiente pentru varsta mijlocie:

1. Radacina de cicoare
Este un leac folosit impotriva constipatiei. Pe masura ce imbatranim, muschii sistemului digestiv incep sa slabeasca si producem mai putini acizi si enzime pentru a descompune mancarea. Din cand in cand, mai avem nevoie de putin ajutor.

Radacina de cicoare contine o fibra dietetica, inulina, care pastreaza apa in colon, ajuta la procesare si la circulatie. Daca veti consuma putin, nu veti alerga la baie in 5 minute. Va dura cateva zile, asa ca se poate include in meniul normal. Se poate utiliza sub forma de ceai, dar pe piata gasim si cafea de cicoare.

2. Ulei de lamaita (lemon balm oil)
Cand esti la varsta a doua, de regula ai copii, parinti, slujba cu program normal si e momentul in care stresul este mai activ. Nu putem schimba circumstantele, dar putem sa scadem raspunsul la stres. Se pun cateva picaturi de ulei de lamaita in apa si se bea; acesta creste activitatea „gaba” (un neurotransmitator din creier). Daca iei cate putin, zilnic, te-ar putea ajuta sa te relaxezi. Se poate pune si in ceai.

3. Salvia
Era considerata in Europa medievala cea mai importanta planta medicinala. Are multiple intrebuintari, insa una dintre ele este ca usureaza durerile menstruale, crampele. Se face un ceai din salvie si se consuma ca atare. Ca alternativa, se poate face infuzie. E recomandat sa se adauge putina miere.

Adauga un comentariu