International

Trei militari ucraineni UCISI dupa doua zile de pace

Publicat: 27 feb. 2015
1
Trei soldati ucraineni au fost ucisi in ultimele 24 de ore in estul separatist dupa doua zile de acalmie, a anuntat vineri purtatorul de cuvant al armatei ucrainene, Andrei Lisenko. „Trei militari au fost ucisi si sapte au fost raniti in ultimele 24 de ore”, a indicat Lisenko, citat de AFP, fara a preciza circumstantele mortii soldatilor ucraineni.
In precedentele doua zile, armata ucraineana nu a anuntat pierderi in randurile sale, ceea ce a dat speranta unei respectari reale a regimului de incetare a focului, regim ce a fost instituit la 15 februarie, dar care s-a dovedit a fi foarte fragil.
Kievul a anuntat joi inceperea retragerii armelor sale grele de la linia de demarcatie din estul separatist, conform acordului din 12 februarie de la Minsk. La randul lor, separatistii prorusi au anuntat ca au retras deja o parte din armele grele de pe linia frontului, insa Kievul sustine ca nu este vorba de o retragere reala, ci de o repliere in zona pe care rebelii o controleaza. Adauga un comentariu