Casa si gradina

Trei mituri false despre cum bem vinul

Publicat: 01 iun. 2016
6
In jurul felului in care bem vin sau sampanie s-au creat o multime de reguli, de latemperatura la care trebuie baut un vin, pana la recipientele potrivite sau nu pentru bautura respectiva, scrie da.zf.ro, care citeaza telegraph.co.uk.  
Carnea rosie merge cu vin rosu iar pestele cu vin alb

Sa combini un fel de mancare cu un fel de vin este mai mult o chestiune de intensitate si de arome, decat de culoarea bauturii. Tonul se potriveste de exemplu foarte bine cu un vin rosu de vara precum beaujolais, bardolino sau frappato, in timp ce somonul facut la tigaie merge de minune cu pinot noir. La fel de potrivit este si codul invelit in prosciutto, alaturi de vinuri rosii italienesti sau o tocana de peste cu rosii, alaturi de un vin rosu rustic, portughez sau spaniol.

Vinul rosu trebuie servit la temperatura camerei

Poate ca acest lucru era valabil in trecut insa de cele mai multe ori, temperatura camerei, in zilele noastre, inseamna ca vinul este servit prea cald, pierzandu-si din intensitate. Incercati sa-l raciti un pic peste temperatura camerei.
Sampania ar trebui sa fie bauta din pahare flute

Cel mai bine e sa bei sampania din pahare normale de vin pentru a-i putea simti  pe deplin savoarea. Sau din pahare flute mai voluminoase- acelea care sunt ca forma, undeva intre flute sI pahar normal de vin.    




Adauga un comentariu