Magazin

Trei motive pentru a-ti lasa barba

Publicat: 20 feb. 2013
1

De cele mai multe ori cand vedem un barbat nebarbierit avem tendinta de a-l cataloga drept neingrijit sau nerespectos fata de celelalte persoane, scrie Daily Mail.

Ben Affleck, George Clooney, Hugh Jackman, Sam Mendes si Joaquin Phoneix sunt doar cativa dintre actorii de la Hollywood care s-au prezentat in public cu barba. Acest stil este asociat, in prezent, hipsterilor.

In ciuda aspectului neingrijit, barbatii care poarta barba sunt mai sanatosi decat cei care se barbieresc, scrie Daily Mail. Mai jos puteti citi cateva dintre beneficiile pe care barba le aduce organismului barbatilor.

Protejeaza impotriva razelor ultraviolete. Barbatii care obisnuiesc sa il lase barba pe timpul verii sau cand se expun la soare prezinta un risc mai mic de a se imbolnavi de cancer de piele. Cel putin aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Southern Queensland. Datele cercetarii arata ca barba opera o protectie cuprinsa intre 90 si 95% in ceea ce priveste efectul negativ al soarelui. Specialistii spun ca lungimea firelor de par au si ele un rol in prevenirea cancerului de piele.

Previne atacurile de astm. Barbatii care sufera de astm ar putea preveni aparitia atacurilor de astm daca isi lasa barba, deoarece firele de par tin la distanta de nas particulele de polen si de praf. „Particulele de alergeni sunt microscopice. Ele nu pot fi observate cu ochiul liber”, a declarat dr. Rob Hicks, medic specialist in alergologie.

Are rol anti-aging. Cotidianul britanic Daily Mail scrie ca barbatii care obisnuiesc sa poarte barba par mult mai tineri decat cei care se barbieresc. Specialistii spun ca firele de par mentin tenul intr-o stare buna. Potrivit acestora, firele de par mentin pielea hidratata. In plus, barba protejeaza tenul de vant si razele ultraviolete, factori care agreseaza pielea.

Adauga un comentariu