Local

Trei noi centre de vaccinare împotriva COVID-19 deschise în judeţul Iași

Publicat: 28 feb. 2021
La nivel de Iași s-au mai deschis încă trei noi centre de vaccinare
La nivel de Iași s-au mai deschis încă trei noi centre de vaccinare

Conform prefectului judeţului Iași, Marian Grigoraș, începând cu data de 1 martie 2021, la nivel de zonă rurală vor fi deschise trei noi centre de vaccinare împotriva COVID-19. Capacitatea acestora, cumulată, este de aproximativ 180 de persoane pe zi.

Centrele vor aplica vaccinul dezvoltat de cei de la Pfizer/BionTech și vor avea o rată de vaccinare de 60 persoane pe zi per fiecare centru de vaccinare

Trei noi centre de vaccinare deschise în judeţul Iași

Marian Grigoraș a anunţat, într-un comunicat dat publicării despre deschiderea a trei centre de vaccinare pe raza judeţului Iași. Centrele vor fi în zona rurală a judeţului, în trei localităţi distincte, Bivolari, Răducăneni, Deleni.

Începând de luni, 1 martie, va începe vaccinarea în alte 3 centre din mediul rural. În acestea va fi utilizat vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech.
Capacitatea de vaccinare a fiecărui centru este de 60 de persoane pe zi.
Cele 3 noi centre de vaccinare sunt următoarele:
1. Bivolari – Unitatea Medico-Socială;
2. Răducăneni – Unitatea Medico-Socială;
3. Deleni – Imobil Corp A, Școala Gimnazială.
Acestea au fost incluse de ieri în platformă de vaccinare și deja locurile pentru luni, 1 martie, au fost ocupate.
Centrele de vaccinare din Bivolari și Răducăneni vor fi deschise cu ajutorul și directă implicare a Consiliului Județean Iași, unitățile medico-sociale fiind în subordinea acestei instituții.

Al patrulea centru va fi deschis săptămâna viitoare

În altă ordine de idei, Marian Grigoras a explicat că un al patrulea centru va deveni operaţional săptămâna viitoare tot pentru administrarea vaccinului Pfizer:

În cursul săptămânii viitoare va deveni operațional și un alt centru, în comună Belcești – Incintă dispensar uman, tot pentru vaccin Pfizer.

Un flux de vaccinare va fi relocat din motive organizatorice

Din motive organizatorice, prefectul județului Iași anunță relocarea a unui flux de vaccinare

În același timp, din motive organizatorice unul dintre cele două fluxuri de vaccinare de la SC MedLife SA Iași va fi mutat la Valea Lupului – SC Mayo Medic SRL (care va fi, practic, un alt centru de vaccinare). conchide prefectul judeţului Iași, Marian Grigoraș.

Câte tipuri de vaccinuri sunt disponibile în România

Înițial, în decembrie 2020, la nivel de țară era disponibil doar un tip de vaccin împotriva COVID-19, anume vaccinul Pfizer. Totuși, la această dată vorbim despre prezența, pe piața românească a trei tipuri de vaccinuri împotriva COVID-19: Pfizer, Moderna dar și AstraZeneca.

În altă ordine de idei, recent în SUA a fost aprobat administrarea a unui al patrulea tip de vaccin. Vorbim despre vaccinul Johnson& Johnson care, conform specialiștilor, dă randament după o singură doză administrată, nefiind necesară aplicarea celei de-a doua doze.

Adauga un comentariu