Actualitate

Trei poduri rutiere noi, la Iasi. Vor fi construite peste raul Bahlui

Publicat: 11 oct. 2016
1

Municipalitatea ieseana a demarat procedurile privind constructia a trei poduri rutiere noi in municipiu. Acestea vor fi construite în zona Alexandru cel Bun si Dacia, pentru a crea legaturi cu zona Cicoarei. Proiectul prevede construirea a trei poduri de beton armat, toate destinate traficului auto si pietonal. Contractul a fost atribuit unei societati din municipiul Iasi, care ar urma sa se ocupe de proiectarea celor trei poduri in perioada imediat urmatoare.

Municipalitatea a luat aceasta decizie pentru a asigura fluidizarea traficului auto din zona mal stâng Bahlui si mal drept. Un pod are leaga Sarmisegetusa la Zimbru, cu doua benzi pe sens, un altul are legatura din zona Strandului Municipal catre strada Cicoarei, pe patru benzi, cu doua pe sens, si prelungirea bulevardului Dacia cu patru benzi si doua pe sens. Contractul a fost atribuit societatii SC Dev in All SRL, pentru valoarea de 164.000 lei. In plus, in aceste zile, Primaria a demarat si o procedura privind reabilitarea pasarelei pietonale de la Gara Mare.

„Am finalizat studiile de fezabilitate si pentru cele trei poduri peste Bahlui, unul în zona fostului stadion Constructorul, unul la statia de pompe din zona Sarmisegetusa si unul spre capatul bulevardului Dacia. Toate podurile sunt prevazute cu iluminat public. In acest caz, proiectul de hotarâre va intra pe ordinea de zi în sedinta ordinara a lunii octombrie. Totodata, am finalizat studiile de fezabilitate si le vom aduce pe ordinea de zi în sedinta ordinara a Consiliului Local. Se va interveni asupra rezistentei structurii metalice, dar vor fi aduse si elemente de modernitate. Vom acoperi pasarela, iar pe ambele laturi vor fi panouri de sticla securizata. De asemenea, vom amenaja sisteme de acces pentru persoane cu handicap, vom moderniza scarile de acces si vom ilumina permanent pe timpul noptii. Lucrarile vor costa aproape 3,3 milioane lei”, a spus primarul Mihai Chirica.

Comentarii
Adauga un comentariu