Calatorii

Trei romani au facut cumparaturi de 30.000 € in avionele unei companii belgiene, fara sa plateasca vreun ban

Publicat: 17 mai 2019
9

Trei romani au facut cumparaturi de 30.000 € in avionele unei companii belgiene, fara sa plateasca vreun ban. Metoda lor ia uimit pe anchetatorii belgieni care i-au arestat. Fiecare dintre ei risca acum cate doi ani de inchisoare.

Procurorul belgian a solicitat miercuri, in instanta, pedepse de cate doi ani de inchisoare pentru trei romani care au furat 30.000 de euro de la compania aeriana Brussels Airlines printr-o metoda mai mult decat ingenioasa.

Cei trei barbati au descoperit ca achizitiile pe care le faceau la bordul unei aeronave cu cardul lor bancar erau inregistrate numai dupa ce aeronava ateriza. POS-ul care inregistra plata la bord era in "mod de avion" si nu era in niciun fel conectat la un terminal bancar, sau la un sistem informatic. Prin urmare, suma pe care se presupune ca o datorau era trasa din cont abia dupa aterizare, cand romanii erau deja disparuti din aeroport.

"Dar pentru ca nu aveau bani in acel cont aferent cardului, ei ei cumparau de fapt gratis.", a declarat procurorul in instanta.

"Cei trei urcau la bord cu carti bancare goale si apoi cumparau parfumuri si alte obiecte scumpe, fara sa le plateasca vreodata. Aceste lucruri erau apoi vandute in Romania.", a mai spus reprezentantul acuzarii, citat de standaard.be.

Deoarece cei trei au rezervat, de asemenea, in mod consecvent, cele mai ieftine zboruri, au realizat un profit de pana la 200 de euro pe zbor. In acest fel, au reusit sa prejudicieze Brussels Airlines cu 29.981.

"Am crezut ca am jefuit banca din Romania care ne-a dat cardurile.", s-au aparat cei trei, in instanta. Verdictul in cazul lor va fi dat pe 12 iunie.

Adauga un comentariu