National

Trei sectii ale Spitalului Nr. 1 Craiova au fost INCHISE

Publicat: 07 oct. 2016
1
Potrivit www.craiovaforum.ro, Directia de Sanatate Publica Dolj a dispus, joi dupa-amiaza, suspendarea temporara a trei sectii ale Spitalului Judetean de Urgenta din Craiova, pentru igienizare si dezinfectie finala, ca urmare a anchetei epidemiologice efectuate dupa ce spitalul a raportat pentru luna septembrie mai multe cazuri de infectii cu Clostridium difficile, bacterie care, corelata cu alte afectiuni, poate duce la deces.
Sectiile in care activitatea a fost suspendata temporar pentru igienizare si dezinfectie finala sunt sectiile de neurologie, diabet si endocrinologie. Potrivit dr.Stefan Popescu, purtatorul de cuvant al DSP Dolj, una dintre aceste sectii va trebui mutata pe viitor pentru ca sunt supraaglomerate.
“Masura a fost luata in urma confirmarii infectiei nozocomiale cu Clostridium difficile care provoaca diaree destul de puternica, care duce la afectarea starii de sanatate. La controlul DSP doar unul din cazurile raportate se mai afla internat, restul se vindecasera si fusesera externati, dar trebuie luate masurile de dezinfectie pentru a nu mai aparea alte cazuri noi”, a afirmat dr.Stefan Popescu.
Directia de Sanatate Publica Dolj a efectuat o ancheta epidemiologica la Spitalului Judetean de Urgenta Craiova dupa ce au fost raportate in luna septembrie sase cazuri de infectie cu Clostridium difficile. Dr.Bogdan Fanuta, managerul SJU Craiova, a declarat, miercuri, ca din cele sase cazuri doua au fost identificate la sectia de neurologie, doua la terapie intensiva, unul la un pacient transferat intraspitalicesc, iar un caz a fost identificat la un pacient care s-a internat cu aceasta boala. “Este vorba de o bacterie despre care stim de mai mult timp. Sunt cazuri pe care le raportam luna de luna, nu sunt primele cazuri in cadrul spitalului, iar pe langa aceste cazuri cu Clostridium difficile se raporteaza si celelalte cazuri de infectii nozocomiale care apar fie in terapie intensiva fie in alte sectii. Aceste cazuri sunt externate toate in neurologie, dar nu inseamna ca au aparut toate in neurologie: numai doua cazuri sunt aparute in neurologie, doua au fost in terapie intensiva i inca doi pacienti care au fost transferati din care unul a fost transferat intraspitalicesc, altul din afara spitalului care a venit cu aceasta boala. Din cele sase cazuri cinci pacienti au fost tratati conform protocoalelor impuse de Ministerul Sanatatii in cursul lunii septembrie (discutam de cazuri aparute in cursul lunii septembrie si care au fost raportate la sfarsitul lunii catre DSP si catre Ministerul Sanatatii). La aceasta ora in spital mai exista un singur pacient cu aceasta boala“, a declarat managerul Bogdan Fanuta.
Adauga un comentariu