News Flash:

Trei spitale se transforma in institute

23 Februarie 2008
1081 Vizualizari | 0 Comentarii
dr Mihnea Hurmuzache directorul Autoritatii de Sanatate Publica
• Spitalul C.I. Parhon se va transforma in Institut de Boli Renale, iar spitalele de Pneumologie si Boli Infectioase vor deveni tot institute • In anul 2007, suma alocata pentru investitii sistemului sanitar iesean a fost de 54.540 mii lei, cu 355 la suta mai mult fata de anul precedent • "Vom introduce un sistem GPS pe ambulante pentru eficientizarea dispecerarii si monitorizarii echipajelor, cu efecte in reducerea timpului de raspuns la solicitari si a cheltuielilor de transport. Pe parcursul acestui an, vom infiinta o substatie de ambulanta in Pacurari si un punct de ambulanta pe DN 24", a declarat dr. Mihnea Hurmuzache, directorul ASP

Ieri, conducerea Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Iasi a prezentat raportul de activitate pentru anul 2007. Medicul Mihnea Hurmuzache, directorul ASP, a tinut sa precizeze ca fata de anii precedenti, sistemul sanitar iesean a beneficiat in 2007 de o finantare de la bugetul de stat mult mai mare, 69.349 mii lei. In privinta sumelor alocate pentru investitii, atat de la bugetul de stat, cat si din fondurile proprii ale Ministerului Sanatatii Publice, acestea au fost de 54.540 mii lei, aproape de patru ori mai mult decat in 2006. In ceea ce priveste disfunctionalitatile constatate de conducerea ASP, pe primul loc se situeaza dificultatile de comunicare cu Universitatea de Medicina si Farmacie Gr.T. Popa atat pe linie de medici rezidenti, cat si pe linie de sectii clinice.

"Au existat disfunctionalitati si in colaborarea cu Directia Generala Organizare, Resurse Umane, Dezvoltare Profesionala si Salarizare din cadrul ministerului, raspunsurile la solicitarile ASP ajungand cu intarzieri mari. De asemenea, s-a observat si o intarziere a publicarii concursurilor in revista Viata medicala, in ceea ce priveste posturile vacante. Ne-am confruntat in 2007 si cu un deficit de medici in specialitatile medicina de urgenta, medicina de laborator, anestezie si terapie intensiva, preponderent la spitalele neclinice", a declarat dr. Mihnea Hurmuzache. In ceea ce priveste propunerile privind proiectele ce se vor derula in anul in curs, conducerea ASP a tinut sa precizeze ca se va urmari imbunatatirea activitatii propriilor servicii prin cresterea eficientei si operativitatii. La capitolul investitii, anul 2008 aduce schimbari majore in structura unitatilor sanitare din judetul Iasi. Astfel, anul acesta trei spitale, C.I. Parhon, Pneumologie si Boli Infectioase vor fi transformate in institute. De exemplu, Spitalul C.I. Parhon va deveni Institutul de Boli Renale, Spitalul de Boli Infectioase se va transforma in Institut de Boli Infectioase, iar Spitalul Clinic de pneumologie va deveni Institut de Pneumologie. "In primul rand, in anul 2008 vom continua investitiile incepute la reabilitarea spitalelor prin atingerea criteriilor optime de acreditare, un lucru extrem de important. Exista in derulare un studiu de fezabilitate pentru infiintarea unui Centru regional de diabet si boli de nutritie. Deja documentarea privind transformarea Spitalului de pneumologie in institut este in derulare. Vom continua procesul de modernizare a comunicatiilor la Serviciul de Ambulanta si de reabilitare a serviciilor de urgenta. Vom infiinta noi substatii de ambulanta pe teritoriul judetului, precum si substatia Pacurari in perspectiva infiintarii Spitalului Regional de Urgente. Avem in vedere si infiintarea unui punct de ambulanta pe DN 24. Tot in cursul acestui an, vom introduce sistemul GPS pe ambulante pentru eficientizarea dispecerarii si monitorizarii echipajelor, cu efecte in reducerea timpului de raspuns la solicitari si a cheltuielilor de transport", a declarat dr. Mihnea Hurmuzache, directorul ASP. In anul 2007, in cadrul Programului national de tratament in strainatate, 9 bolnavi din 12 au primit aprobare si finantare pentru tratament in strainatate. De exemplu, o bolnava in varsta de 20 ani a beneficiat de finantare pentru transplant de cornee in Belgia, iar un copil de 8 ani cu meduloblastom cerebelos a primit suma de o suta de mii Euro. In total, suma alocata pentru cei 9 ieseni care au beneficiat de investigatii si tratamente in strainatate se ridica la valoarea de 517 mii lei.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

directorul asp gps
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1358 (s) | 22 queries | Mysql time :0.033752 (s)