Eveniment-Social

Trei tinere mediciniste ale UMF Iasi vor fi premiate pentru rezultate academice exceptionale

Publicat: 04 ian. 2017
1
Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) premiaza  tineri romani cu rezultate academice si extracurriculare de exceptie, intr-o Gala a valorilor care a ajuns la a opta editie. Printre finalistii din acest an se numara si trei mediciniste de la Universitatea de Medicina si Farmacie ”Grigore T. Popa” Iasi.
Premiile sunt impartite pe opt categorii: Europa Universitar, Europa Post-universitar, America de Nord, Alte Continente, Romania, Erasmus si Arte. La categoria ”Romania” concureaza sapte finalisti, printre care Ana-Gabriela Benghiac, medic specialist chirurgie dento-alveolara si bioetician, absolventa a UMF Iasi si Delia Nebunu, studenta in anul VI al UMF Iasi, iar la categoria Erasmus a ajuns in finala si Ana Maria Dogaru, studenta in anul 6 la medicina generala la UMF „Gr. T. Popa”.
Castigatorii celor opt premii, ce vor fi alesi dintre finalisti de catre Juriul Galei 2017, vor fi anuntati in cadrul Galei Studentilor Romani din Strainatate, care va avea loc la Palatul Parlamentului, in data de 5 ianuarie 2017. 
Prezentarea finalistelor de la UMF Iasi:
CATEGORIA ”ROMANIA”
Ana-Gabriela Benghiac
Sunt Ana-Gabriela Benghiac, medic specialist chirurgie dento-alveolara si bioetician. Am absolvit Facultatea de Medicina Dentara (UMF, Iasi, 2010) si un master in Cariologie si Odontoterapie Restauratorie (UMF Iasi, 2011). In 2011 am beneficiat de o bursa Fogarty in SUA la Case Western Reserve University, Cleveland, OH obtinand in 2012 un master in Bioetica si avand o contributie deosebita la Departamentul de Bioetica al Facultatii de Medicina prin publicatii stiintifice despre HIV si despre osteonecroza maxilara indusa de bifosfonati. Tema lucrarii de master a fost etica transplantului facial de alogrefe compozite. Ulterior am realizat primul DVD educational bilingv din Romania privind consimtamantul informat in cercetarea cu participanti umani.
Am urmat un rezidentiat in chirurgia dento-alveolara si in prezent sunt doctorand la UMF Iasi in Radiologie studiind implicatiile CBCT in medicina legala. In 2016 am absolvit programul de certificare in bioetica pediatrica oferit de Children’s Mercy Hospital si Universitatea Missouri-Kansas City, Facultatea de Medicina (Bursa Glassnapp), Kansas City, MI, SUA, sustinand un proiect de cercetare privind etica transplatului facial la copii.
Delia Nebunu
Sunt studenta in anul 6 la Facultatea de Medicina Generala in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” Iasi Romania si m-am nascut in orasul Vaslui, Romania. Fiind an terminal, mi se contureaza treptat o perspectiva retrospectiva din ce in ce mai fidela a ceea ce a insemnat pentru mine studentia. A fi student inseamna pentru mine o cale profesionala, dar si sculptarea identitatii.
Am ales medicina pentru a putea lupta pentru un pacient si imi doresc sa denote conduita mea urmatoarea atitudine: „Sunt aici pentru tine si voi face tot ce imi sta in puteri sa nu fac rau si apoi sa fac bine. De cand am ales acest drum, m-am pregatit in mod perseverent pentru impasul tau”. 
CATEGORIA: ERASMUS
Ana-Maria Dogaru
Universitate „Joseph Fourier”, Grenoble, Franta
Ma numesc Ana Maria Dogaru, sunt studenta in anul 6 la medicina generala la UMF „Gr. T. Popa”, Iasi, si am efectuat o mobilitate Erasmus in Franta, Grenoble, la universitatea „Joseph Fourier” in anul 2015-2016.
„Lasati lumea un pic mai buna decat ati gasit-o” este un motto pe care l-am urmat de-a lungul vietii, incepand de la alegerea unei cariere in medicina pentru a vindeca suferinta umana, pana la numeroasele activitati de voluntariat in cadrul Societatii Studentilor Medicinisti Iasi si apoi la nivel international. Sunt o persoana energica si determinata in tot ceea ce fac. Incerc intotdeauna sa imi depasesc limitele si sa imi largesc orizontul prin integrarea in parcursul meu profesional si personal a aspectului international. In medicina, acest lucru inseamna o performanta crescuta si un tratament mai bun pentru pacient, iar telul meu este de a deveni medicul performant pe mainile caruia m-as incredinta oricand.
Adauga un comentariu