Evenimente

Trei zile de distractie si nervi la Pascani

Publicat: 08 iul. 2013
Timp de trei zile, intre 5 – 7 iulie, pascanenii au putut sa se distreze la Zilele municipiului • Ca la orice manifestare de aceasta anvergura, au fost si momente bune, dar si momente care au demonstrat ca organizatorii au fost depasiti • O serie de artisti s-au aratat nemultumiti de modul in care a fost montata scena, dar si de instalatia de sonorizare • Cei care s-au oprit la corturile cu bere nu au gasit la timp wc-urile si s-au usurat pe unde au apucat • Evenimentul a costat peste 200.000 lei

Timp de trei zile, la Pascani a avut loc cea de a V-a editie a „Zilelor Municipiului Pascani”. Oficialitatile locale au inaugurat evenimentul vineri cu inmanarea unor distinctii de cetatean de onoare a municipiului Pascani, iar primarul Dumitru Pantazi a discutat despre prima atestare documentara a orasului. „Prima atestare documentara a Pascaniului este din anul 1453, de la intemeietorul acestei localitati, Oana Pasco. Cateva sute de ani mai tarziu, in 1825, Pascaniul se transformase deja in targ, pentru ca in 1892 sa devina resedinta a plasei Siretul-de-Jos. Dezvoltarea acestui loc binecuvantat a continuat, Pascaniul devenind in anul 1923 comuna urbana, 15 ani mai tarziu – oras, apoi cel de-al doilea municipiu din judet, in anul 1995. Asadar, in perioada 5 – 7 iulie 2013, sarbatorim 560 de ani de la nasterea acestei localitati prilej pentru cea de a V-a editie a Zilelor Municipiului Pascani. Colt de rai sadovenian aflat la rascruce de drumuri, trecut prin foc si durere in timpul razboaielor, cladit pe umerii ceferistilor, targovetilor si a miilor de muncitori din fostele fabrici si uzine de pe timpul regimului comunist, orasul de pe malul Siretului isi cauta acum drum spre viitor”, a precizat primarul pascanenilor la deschiderea evenimentului. Dupa premierea sefilor de promotie ai claselor a VIII-a si a XII-a, la sala multifunctionala a primariei a avut loc un concert simfonic sustinut de Filarmonica din Bacau, iar mai apoi prezentatorii evenimentului Cristian Gretcu si Florin Constantin au mers la Stadionul Municipal, unde au prezentat artistii care au urcat pe scena in prima seara. 

Connect-R a facut un show de zile mari

Vineri, 05 iulie, pe scena au urcat artistii locali, fiind vorba despre orchestra de muzica populara „Plaiuri Pascanene”, Grupul Mostenitorii din Lunca si interpretii Diana Ceuca, Magdalena Tudorache, Melania Amenia, Daria Stefania Lupei, Bianca Costan si Tudor Pletea, iar mai apoi artistii de talie nationala – Kronos, Milenium, Alexandra Ungureanu & Crush si cel mai asteptat artist Connect – R. Acesta din urma a reusit sa electrizeze publicul cu ultimile piese scoase pe piata muzicala, care au ajuns in voga. In afara de piesele cantate live, Connect-R a reusit sa ii impresioneze pe spectatori cu dansuri „free style”. In cea de-a doua zi, dupa actiunile si concursurile desfasurate la institutiile culturale subordonate Consiliului Local Municipal, spectacolul artistic a fost amanat o scurta perioada de timp din cauza ploii care s-a napustit asupra orasului. Acesta a fost reluat la putin timp dupa ce soarele si-a facut aparitia. Pe scena au urcat trupa Alternativ, Etalon 2004, solistii Elena si Alis Dediu si trupa Dream – Dance. 

Ca formatii de talie nationala au urcat pe scena Gelu Voicu, Taraful lautarii din Teleorman, Viorica Macovei, Lora, Andreea Balan si Directia 5. Andreea Balan s-a declarat nemultumita de organizare. De cand si-a pus la punct o noua coregrafie, in cadrul careia dansatoarele sale urca pe scena imbracate in iepurasi, Andreea Balan ofera spectacole inedite cu dansuri sexy si provocatoare

Timp de cateva zeci de minute, vedeta a cantat si a dansat oferindu-le spectatorilor momente unice. 

Organizare proasta a celor de la Axial Music

Frumoasa artista Andreea Balan a avut parte si de momente neplacute, din cauza proastei organizari a celor de la Axial Music din Bacau, firma care s-a ocupat de scena, lumini si auditie. Boxele si reflectoarele montate aproape de mijlocul scenei i-au permis cu greu vedetei sa-si desfasoare coregrafia. Mai mult decat atat, Andreea le-a cerut reprezentantilor Axial sa inchida unele boxe. “Va rog sa inchideti cele doua boxe de pe scena, pentru ca se face microfonie. Poate in afara scenei nu se aude, dar pe scena abia ma pot auzi”, le-a spus Andreea celor de la Axial. Problemele tehnice au continuat pe parcursul serii, semn ca organizatorii nu se pricep atunci cand vine vorba de un spectacol de o asemenea anvergura, desi au cerut sume impresionante de bani pentru a veni la Pascani. Un alt aspect nemultumitor a fost acela ca printre angajati s-au aflat brute care au inceput sa injure ca pe maidan pe tinerii care se apropiau de ei. Frustrarea inexplicabila s-a aratat cel mai mult la unul din cameramani care a inceput sa se laude cu organul genital. Acesta s-a aratat a fi suparat pe niste copii care se aflau in extaz la aparitia artistilor si care, se pare, il deranjau la filmat. Culmea, desi politia locala se afla langa el, nu l-a atentionat deloc pe cameramanul cu atitudine de golan. 

Focul de artificii a durat cateva zeci de minute

In seara de duminica, incepand cu ora 17.00, pe scena au urcat artistii locali Miruna Albu, Ioana Groza, Emi Baiceanu, cei de la Asociatia Sansa 2010 Pascani, Formatia Sonoris, Raluca Apostol, Mihaela Nechita, Adriana Apostol si Cristinel Iordachioaia. Printre artistii nationali care i-au incantat pe cei prezenti se numara Marius Sgaianu, Mihai Ciobanu, Ansamblul folcloric „C. Porumbescu” si Vunk. Ultima seara de sarbatoare a fost incheiata cu un superb foc de artificii care a luminat cerul pret de cateva zeci de minute. Costurile pe intregul eveniment s-au ridicat la aproximativ 200.000 lei. Din primele analize se pare ca s-a reusit sa se stranga din concesiuni catre agentii economici suma de 60.000 lei. Restul ar urma sa se acopere din sponsorizari.

Grupurile sanitare, montate la distanta prea mare de cheflii

In afara de artistii rezonabili care au concertat de „Zilele Municipiului Pascani” au existat probleme destul de mari in ceea ce priveste amplasarea grupurilor sanitare. Viceprimarul Vasile Axinte, cel care s-a ocupat de organizarea evenimentului a luat proasta decizie de a amplasa grupurile sanitare la o distanta destul de mare de corturile unde se consumau bauturi racoritoare sau alcoolice si astfel majoritatea cetatenilor au fost nevoiti sa mearga prin alte zone publice. Mai mult decat atat, numarul veceurilor instalate a fost foarte mic, fiind vorba despre circa zece si tot timpul oamenii erau nevoiti sa stea la rand. 

Mai mult decat atat, nu a fost instalat nici un panou care sa-i indrume pe spectatori catre wc-uri. „Pe langa proasta sonorizare a celor care au venit cu scena, cei de la conducerea orasului nu au amplasat grupurile sanitare bine. La doua corturi unde se consuma bere si bauturi racoritoare trebuia sa se amplaseze macar doua grupuri sanitare, bineinteles la distanta fata de terase. Daca mergeti prin spatele teraselor gasiti numai miros de urina. Sunt si oameni nesimtiti care intr-adevar ii pui in fata wc-ul si el tot pe langa isi face nevoile dar sunt oameni care ori nu au stiut unde sunt instalate iar daca le-au gasit au trebuit sa stea zeci de minute la rand pentru ca erau prea putine”, a spus Ionel Mateiuc, un pascanean prezent la eveniment. De asemenea nu a fost pus nici un cos de gunoi pentru a fi aruncata mizeria din apropierea scenei.loading...

Adauga un comentariu