Info Turism

Trei zile de muzica la Vama Veche. Folk You! – Florian Pittis, in topul celor mai populare festivaluri din Romania

Publicat: 05 sept. 2019

Folk You! – Florian Pittis, un festival muzical infiintat in urma cu 15 ani si care, anul acesta, are loc de vineri pana duminica in Vama Veche, se numara printre cele mai populare evenimente de profil din Romania, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Cea de-a XIV-a editie a Smart Festivalului Folk You! Florian Pittis de la Vama Veche, organizat de Miscarea de Rezistenta, va avea loc de vineri pana duminica si aduce in fata publicului artisti precum Maria Gheorghiu, Nicu Alifantis, Mircea Rusu Band, Taxi, Firma, byron, Mircea Baniciu Band, Cristi Minculescu, Walter & Boro, Alex Calancea si Lupii si Celelalte Cuvinte.

"Pornit sub auspiciul: «N-am venit sa cerem, am venit sa dam», Folk you! – Florian Pittis nu are parte de resurse financiare comparabile cu ale celorlalte festivaluri organizate in Romania, dar se bucura de cea mai importanta dintre ele: dragostea si statornicia publicului", se arata in comunicat.

Intr-un studiu sociologic realizat Starcom, privind profilul participantilor la cele mai importante evenimente muzicale care au loc in Romania, Folk You! se afla pe locul al optulea din punct de vedere al notorietatii, cu toate ca, spre deosebire de celelalte festivaluri, nu s-au investit sume impresionante in marketing si PR, organizatorii preferand sa aloce acesti bani evenimentului in sine, oferindu-l gratuit spectatorilor.

Performanta realizata de Folk you! in privinta notorietatii sale este comparabila cu cea a marilor festivaluri din Romania – Neversea, Untold etc. -, remarcabil fiind insa faptul ca este realizat cu un buget de cateva zeci de ori mai mic.

In studiul realizat de Starcom Romania, datele sunt analizate strict din punctul de vedere al consumatorului de eveniment, fiind luate in caldul varsta preponderenta a participantilor, venitul, statutul marital, nivelul de notorietate al respectivului eveniment si alte aspecte. Starcom a analizat toate aceste segmente fara a tine cont de genul de muzica din cadrul respectivelor manifestari.

Astfel, la Folk You – Florian Pittis, publicul acopera toate varstele, predominante fiind categoriile 25 – 34 ani (26%) si 45 – 55 ani (28%), cu un venit peste medie, castigurile fiind situate intre 4.000 – 5.000 de lei lunar.

58% dintre spectatori vin cu copiii la concerte, iar majoritatea participantilor au studii superioare (51%). Cei mai multi dintre cei prezenti sunt casatoriti (63%).

Argumentele hotaratoare care ii determina pe spectatorii Folk You sa vina la eveniment sunt numele artistilor care concerteaza (88%), iar doar 47% dintre ei tin cont de distanta la care se afla de mare. 62% dintre spectatorii Folk You! vin cu masina, iar unii dintre ei participa doar o zi, astfel incat nu au nevoie de cazare in localitate.

Folk you! are parte de publicul sau fidel, in crestere, care se intereseaza de data la care are loc festivalul, deoarece, de 15 ani, si-a cultivat traditia participarii la festival.

Potrivit rezultatelor aceluiasi studiu, pe primul loc in topul celor mai populare festivaluri in randul populatiei urbane se afla Untold de la Cluj-Napoca (92%) si Neversea de la Constanta (87%), noua din 10 romani declarand ca au auzit de aceste evenimente.

In clasament urmeaza Electric Castle, organizat la Castelul Bánffy din comuna Bontida, judetul Cluj (79%), iar de Summer Well si de Festivalul International "George Enescu" au auzit sase din 10 romani.

Din punct de vedere al participarii la festivaluri, primele trei pozitii sunt ocupate de aceleasi manifestari, Untold, Neversea si Electric Castle.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit