Eveniment-Social

Trenul Chisinau – Iasi a fost inaugurat cu fast. Cat costa un bilet pe aceasta ruta – FOTO, VIDEO

Publicat: 30 sept. 2015
1

De ieri a fost inaugurata o noua ruta feroviara internationala cu sosire la Iasi. Autoritatile din Republica Moldova si cele din Romania au deschis ieri cursa feroviara dintre Chisinau si Iasi, cu o garnitura facuta la Pascani. In trenul care a venit de la Chisinau s-au aflat Dorin Chirtoaca, primarul capitalei Republicii Moldova, Iurie Chirinciuc, ministrul Transporturilor din tara vecina, Mihai Ghimpu, fostul presedinte al tarii si multi altii.

Click aici pentru a vedea imagini foto, video.

Acestia au fost intampinati in Gara Socola de autoritatile iesene, printre care primarul Mihai Chirica, prefectul Dan Carlan si vicepresedintele CJ Alin Aivanoaei. Culmea, desi trenul venit de la Chisinau a fost plin, garnitura nu avea si calatori in adevaratul sens al cuvantului. In vagoanele garniturii erau prezenti in marea lor majoritate doar oficiali din Basarabia, reprezentanti mass-media din tara vecina, precum si un ansamblu popular din Chisinau. Oaspetii din Republica Moldova au fost intampinati cu paine si sare, iar pe tren a fost lipit un mesaj de unire de catre primarii din Chisinau si Iasi. Acest tren va avea doua curse zilnice, una dus si alta intors din Gara Socola. Ruta a fost deschisa ca urmare a unor discutii dintre guvernele celor doua tari. Calatorii care vor ajunge in Gara Socola vor fi preluati de autobuze de linie, puse la dispozitie de RATP in baza unui protocol incheiat cu reprezentantii CFR. Pretul unui bilet pe aceasta ruta este de 40 de lei la clasa I, 33 de lei la clasa a II-a si 30 de lei la clasa a III-a, o calatorie urmand a dura circa 2 ore si 45 minute.

„Din punctul meu de vedere este o zi istorica. Pentru ca prima data dupa 70 ani se trece Prutul in conditii europene. De aici este si o cale libera in marea familie europeana. Dupa 25 ani de la podul de flori si dupa 7 ani de la infratirea cu municipiul Iasi, lucrurile au fost implementate asa cum ne-am dorit”, a mentionat Dorin Chirtoaca, primarul municipiului Chisinau. Si autoritatile iesene s-au aratat multumite de deschiderea rutei respective. „Dorinta a luat-o inaintea putintei, dar trenul a ajuns pana la urma. Desigur si partea de infrastructura va fi pusa la punct. Este un moment istoric, trenul a fost asteptat si de noi, iata ca a si venit. Dorinta noastra este ca acest tren sa nu ramana unul international, ci sa ramana o cursa locala, romaneasca, o cursa europeana in care credem cu totii si pe care speram sa o facem daca si oamenii vor”, a precizat Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi.

Comentarii
  • l-am vazut pr Bulgariu pe post de tarancuta cu ,,painea si sarea ” iti sta bine slugoiule lingau …mai mare umilinta nici ca nu se putea…bai prostule nu vezi ca se sterg astia la lapu cu tine.

  • Oare nu avem ce face decat sa bagam in seama acesti ordinari si ****** de basarabeni. mai da-i in pola noastra de inapoiati si imbacsiti! Multa mu.ie le transmitem!

Adauga un comentariu