Local

Trenurile duc spre mare! Iesenii pot calatori cu tarife reduse

Publicat: 12 iun. 2016
1

CFR Calatori a dat startul programului estival de transport Trenurile Soarelui 2016. Timp de trei luni, pâna pe 13 septembrie, turistii vor putea calatori spre litoral cu cele peste 40 de trenuri care vor asigura legaturi din toata tara catre statiunile de la Marea Neagra si Delta Dunarii.

„Pentru noi, sezonul estival este o oportunitate. Încercam sa raspundem nevoii de mobilitate a cât mai multor oameni si dorintelor acestora de a calatori la standarde de calitate din ce în ce mai bune. Prin programul estival Trenurile Soarelui, conectam toate zonele tarii cu destinatiile turistice de vara si speram sa le aducem românilor vacanta cât mai aproape. Va doresc experiente de calatorie cât mai placute!”, a declarat Iosif Szentes, Director General CFR Calatori.

CFR Calatori a pregatit un program special de trenuri, pentru ca toate regiunile tarii sa poata fi conectate cu destinatiile de vacanta cele mai cautate în perioada verii.  Astfel, trenurile vor fi introduse treptat în circulatie, conform orarelor plecari si sosiri. Ca noutate în acest sezon, pentru turistii din Brasov, legatura cu destinatia Constanta si retur va fi asigurata cu trei trenuri directe, iar pentru cei din Sighetu Marmatiei, legatura cu litoralul se va realiza direct prin grupa de vagoane de la trenul Satu Mare- Mangalia.

De asemenea, pasagerii care sosesc cu trenurile din tara vor avea legaturi frecvente între Constanta si statiuni. Pasagerii au posibilitatea de a calatori la tarife reduse, preturile biletelor fiind accesibile tuturor prin gama variata de reduceri disponibile. Pretul întreg pentru o calatorie Bucuresti – Constanta, fara reduceri, este de 33,40 la tren RE si de 60 lei la tren IR.

Un bilet dus-întors are 10 la suta reducere din tariful de transport si costa la cls a 2-a 60,90 lei la tren RE si 108,80 lei la tren IR, iar la cumpararea cu o anticipatie de peste 21 de zile, reducerea este de 25 la suta din tariful de transport si biletul la clasa a 2-a costa 46 lei la tren IR si 26,05 lei la tren RE. Persoanele cu dizabilitati motorii au posibilitatea de a se deplasa mai usor cu trenul spre si dinspre litoral, beneficiind de servicii gratuite de asistenta complexa. Pasagerii trebuie sa completeze, cu minimum 48 ore înainte de plecare, un formular care este disponibil online si la casele de bilete, pentru trenuri care au plecari si sosiri din marile gari.

Adauga un comentariu