National

Trenurile Soarelui 2020. Programul trenurilor pe ruta Iași – Mangalia

Publicat: 09 iun. 2020
Trenurile Soarelui 2020. Programul trenurilor pe ruta Iași - Mangalia
Trenurile Soarelui 2020. Programul trenurilor pe ruta Iași - Mangalia

Trenurile Soarelui 2020 vor fi operate de CFR Călători începând din 12 iunie, care va continua până la data de 6 septembrie 2020. Din 12 iunie o serie de trenuri care vin din ţară în Bucureşti îşi vor prelungi parcursul până în Mangalia.

Astfel, trenurile IR 1862/IR 1861 Iași – Constanța și retur vor circula până la/de la Mangalia ca trenuri IR 1964/ IR 1963, cu grupă de vagoane de la/până la Suceava IR 1756/ IR 1757.

CFR Călători a detașat deja 51 de persoane din toată ţara în Mangalia pentru a deservi aceste trenuri la cap de secţie. Vagoanele vor intra şi ele în pregătiri în diverse etape.

Trenurile Soarelui 2020: Rute prelugite

Directorul general al CFR Călători, Dan Costescu, a declarat că, începând cu data de 12 iunie, o serie de trenuri care ajung în Bucureşti îşi vor prelungi traseul până la Mangalia.

„În prima etapă, doar se prelungesc trenurile care vin din ţară. Acestea vin de pe câteva rute din Bucureşti mai departe în Mangalia. De exemplu, trenul Baia Mare – Bucureşti cu grupă de Cluj şi grupă de Bistriţa se prelungeşte dincolo de Bucureşti, până în Mangalia. La fel trenul de Timişoara, la fel trenul de Iaşi cu grupă de Suceava, la fel trenul de Satu Mare. Toate merg în prima fază, adică începând de pe 12 iunie, până la Mangalia”, a explicat Dan Costescu.

36 de trenuri vor face legătura cu litoralul

În cea de-a doua fază, vor intra în circulaţie la sfârşitul lunii iunie 36 de trenuri. Acestea vor lega diverse oraşe de litoral.

Acestea sunt 36 de trenuri care pleacă din aceste oraşe şi merg până la Mangalia. Din Constanţa, majoritatea dintre ele vor opri şi în toate staţiunile de pe litoral unde oamenii vor să coboare. Acestea vor intra în circulaţie din 26-27 iunie.

„În cea de-a doua fază, aceste prelungiri încetează şi funcţia lor este preluată de alte 36 de trenuri. De data asta vin dintr-o paletă mult mai largă de localităţi. Deci nu numai patru cu grupe, maxim 6-7, ci le luăm la rând: Arad, Deva, Timişoara, Craiova, Sibiu, Satu Mare, Baia Mare, Cluj, Braşov, Tg. Mureş, Iaşi, Suceava, Galaţi, deci cam toată ţara”, a precizat Dan Costescu.

Adauga un comentariu