Info Turism

Tribul cu cele mai frumoase femei din Africa – GALERIE FOTO

Publicat: 22 ian. 2020

Cele mai frumoase femei din Africa. În anii 1980, Namibia, o ţară săracă din sud-vestul Africii, a fost lovită de o secetă cruntă. Odată cu aceasta se credea că stilul de viaţă tradiţional şi cultura tribului Himba vor dispărea pentru totdeauna. Însă mulţi s-au înşelat. Astfel, puterea şi dorinţa de supravietuire a tribului a fost mult mai puternică decât toate calamităţile naturii.

Lumea din această ţară se ocupă cu creşterea animalelor, principală ocupaţie a tribului fiind creşterea caprelor. Însă secetă devastatoare a decimat 90% din animale. Ca urmare, multe familii din namibia au emigrat în Angola. Iar o parte dintre bărbaţii tribului, rămaşi fără mijloace de întreţinere a familiilor, s-au înrolat în armată sud africană care lupta împotriva forţelor de gherilă ce doreau independenta Namibiei.

Cele mai frumoase femei din Africa. Himba, un trib nomadic

La fel de puternic afectat a fost şi stilul nomadic de viaţă al tribului Himba. Lipsa alimentelor i-a obligat pe oameni să se refugieze într-un oraş din apropiere. Aici, în noul teritoriu, oamenii tribului şi-au improvizat locuinţe, cutiile de carton şi plastic fiind principalele materiale de construcţii.

Cu toate aceste lipsuri şi greutăţi, nimic nu i-a doborât şi în anii 1990 au reuşit să-şi reia stilul de viaţă. Odată instalată pacea în Namibia, beneficiind şi de ajutorul unor organizaţii internaţionale, membrii tribului Himba s-au întors pe pământurile natale. Reîntorşi acasă, membrii tribului s-au stabilit în zona raului Kunene.

De asemenea, noile autorităţi din Namibia le-au oferit ocazia copiilor Himba să înveţe limba engleză în cadrul unor şcoli mobile. De asemenea adulţii au învăţat ce măsuri de conservare şi protejare a naturii pot lua pe teritoriul lor astfel încât activităţile lor sau turismul să nu distrugă echilibrul vieţii sălbatice.loading...

Adauga un comentariu