National

Tribunalul Bucureşti a respins cererea făcută de Liviu Dragnea. Decizia nu este definitivă

Publicat: 22 sept. 2020
Fostul lider PSD Liviu Dragnea
Fostul lider PSD Liviu Dragnea

Tribunalul Bucureşti a decis ieri să îi respingă cererea formulată de fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, dar a acceptat sesizarea Curţii Constituţionale.

Decizia nu este definitivă.

Cererea făcută de Liviu Dragnea a fost respinsă de Tribunalul Bucureşti

„Respinge cererea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene ca inadmisibilă. Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale a României. Sesizează Curtea Constituţională a României cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 45 alin. 2 Legea nr. 14/2003 republicată, în ceea ce priveşte sintagma «de către Ministerul Public». Respinge ca neîntemeiate excepţiile inadmisibilităţii şi prescripţiei dreptului material la acţiune corespunzător prejudiciului presupus cauzat reclamantului în intervalul 07.07.2006-18.12.2012”, a hotărât Tribunalul Bucureşti.

Totodată, instanta a mai stabilit şi respingerea capătului de cerere vizând dizolvarea PSD. Motivul este acela ca cererea a fost formulată de către o persoană lipsită de calitate procesuală.

“Respinge primul capăt de cerere ca neîntemeiat. Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantului în ceea ce priveşte capătul de cerere vizând dizolvarea pârâtului Partidul Social Democrat (PSD). Respinge capătul de cerere vizând dizolvarea pârâtului Partidul Social Democrat (PSD) ca fiind formulat de o persoană lipsită de calitate procesuală. Ia act că pârâtul Partidul Social Democrat (PSD) a solicitat cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, apel care se depune la Tribunalul Bucureşti”, se mai arată în decizia instanţei.

În anul 2019, Liviu Dragnea a formulat o cerere prin care cere dizolvarea PSD, partidul al cărui preşedinte a fost până în momentul condamnării la închisoare.

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, și-a câștigat dreptul la muncă

Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, a făcut anunțul oficial. Liviu Dragnea şi-a câştigat dreptul la muncă. Astfel, magistrații au admis cererea formulată de fostu lider social democrat.

„Noi am invocat faptul că i-a fost restrâns acest drept la muncă, că i s-a aplicat o măsură administrativă în paralel cu o sancţiune disciplinară, ambele izvorând din acelaşi fapt, acea convorbire cu colaboratoarea domnului Dragnea, la un alt post de televiziune, pe care noi l-am văzut că o discuţie şi nicidecum că pe un interviu.

Instanţa a admis contestaţia formulată de domnul Dragnea şi a desfiinţat încheierea judecătorului de supraveghere a privării de libertate din cadrul Penitenciarului Rahova şi a constatat că, începând cu data de 2 iulie 2020, până în 15 septembrie 2020, acestuia i-a fost îngrădit dreptul la muncă reglementat de dispoziţiile articolului 78 din legea 254/2013. Este o mare victorie, întrucât chiar nu mai speram să văd şi un element pozitiv pentru domnul Dragnea, astfel încât, cel puţin cu privire la acest fapt, să i se facă dreptate”, a spus Flavia Teodosiu.

Dezvăluire incediară făcută de Codrin Ștefănescu despre Liviu Dragnea

Codrin Ștefănescu dezvăluie faptul că Liviu Dragnea ar fi pedepsit pentru că a dat un interviu în presă și, în ciuda faptului că are dureri mari de spate, nu este lăsat să se opereze de coloană.

„Anunț pentru membrii, simpatizanții și sustinātorii PSD! Astāzi am fost in vizitā la Liviu Dragnea! Liderul nostru uitat de Ciolacu și echipa sa de academisti SRI, provizoriu aflați la conducerea partidului. Pe care și l-ar dori putrezit in închisoare și niciodatā liber. Liviu mi-a spus cā este pedepsit dupā interviul dat in presā! Singurul caz dupā Revoluția din Decembrie 89! I-au interzis dreptul la muncā, îl țin forțat in camerā, i-au interzis dreptul la pachete, vizite și interviuri in media! Deși sunt cereri imense în acest sens!“, scrie Codrin Ștefănescu pe pagina sa de Facebook.

Adauga un comentariu