National

Tribunalul Bucuresti a respins cererea lui Marian Capatana de inlocuire a arestului preventiv

Publicat: 10 iul. 2014
1

Cererea lui Marian Capatana – arestat in dosarul de trafic de influenta al lui Mircea Basescu – de inlocuire a masurii preventive a fost respinsa, joi, de Tribunalul Bucuresti, informeaza Mediafax. Sentinta data de Tribunalul Capitalei poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

O cerere asemanatoare, respectiv de revocare a masurii arestarii preventive, a fost depusa si de Mircea Basescu. Aceasta va fi judecata in 15 iulie, la Tribunalul Bucuresti.

Citeste si Mircea Basescu cere revocarea masurii de arestare

Mircea Basescu si Marian Capatana au fost arestati in 20 iunie, dupa ce familia lui Bercea Mondial a facut publice inregistrari facute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenta de care este acuzat fratele sefului statului.

Fratele presedintelui este acuzat ca, in perioada 20 februarie 2011 – 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Capatana, pentru a interveni la judecatori sa dispuna o solutie favorabila in dosarul in care interlopul era judecat pentru tentativa de omor, respectiv ca si-a injunghiat un nepot.

Citeste si Arestarea lui Mircea Basescu NECESARA. Ce spune judecatorul

Anchetatorii sustin ca, in schimbul banilor, Mircea Basescu ar fi promis ca va interveni la judecatori sa dispuna fie condamnarea lui Bercea Mondial la o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate.

Pe de alta parte, in urma unei plangeri facute de Mircea Basescu, ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, a fost trimis in judecata pentru santaj cu circumstante agravante, in stare de recidiva, in timp ce fiica interlopului, Izaura Anghel, si fratele ei minor, Grinica Ion Anghel, au fost deferiti justitiei pentru santaj cu circumstante agravante.

Citeste si SECHESTRU pe averea lui Mircea Basescu

In acelasi dosar a fost trimis in judecata si Florin Anghel, fiul cel mare al lui Bercea Mondial, pentru trei infractiuni concurente de santaj, dintre care una in stare de recidiva, in timp ce mama acestuia, Fanica Anghel, a fost deferita justitiei pentru santaj.

Adauga un comentariu