Local

Tribunalul Iasi a urcat pe podiumul celor mai harnice instante din tara

Publicat: 07 feb. 2014
1

@ Numarul iesenilor pentru care au fost emise autorizatii de interceptare a convorbirilor telefonice a crescut semnificativ @ De asemenea, a crescut si volumul de activitate al judecatorilor

Ieri, magistratii de la Tribunalul Iasi si-au prezentat in mod oficial calculele cu privire la activitatea din anul 2013. Potrivit bilantului, instanta ieseana se situeaza pe locul trei la nivel national in ceea ce priveste volumul de activitate, dupa Tribunalul Bucuresti si cel din Dolj. Tribunalul Iasi nu s-a mai aflat pe acest loc fruntas la nivel national din anul 2006. De asemenea, este pentru al treilea an consecutiv cand este depasit pragul de 30.000 dosare inregistrate intr-un an. Pe langa volumul mare de activitate, judecatorii stau bine si in ceea ce priveste operativitatea.

„Spre deosebire de anul 2012, când se înregistrasera câtiva indicatori negativi (inclusiv o scadere a operativitatii, a numarului dosarelor solutionate si a stocului), în anul 2013 situatia este cu totul alta si reflecta tendinte general pozitive. Mai mult, cresterile indicatorilor statistici, înregistrate în anul 2013, au reusit sa surmonteze scaderile usoare înregistrate în anul 2012, fiind în valoare nominala, dar si procentual semnificativ mai mari”, a precizat judecatorul Narcis Stoica, presedintele Tribunalului Iasi. Incarcatura medie pe judecator a fost de 1.143 de dosare, cu putin peste media nationala. De asemenea, s-a inregistrat o crestere cu 17 la suta a numarului de ieseni pentru care au fost eliberate autorizatii de interceptare a convorbirilor telefonice. Mai exact, doar Tribunalul Iasi a emis, in anul 2013, 742 de autorizatii de interceptare a convorbirilor telefonice. In schimb, durata de solutionare a dosarelor a fost mai mare in 2013 fata de 2012. „Comparativ cu anul 2012, când durata medie de solutionare a unei cauze a fost de 5,75 luni/dosar, în anul 2013 se înregistreazaa o usoara tendinta de crestere, cu 1,02 luni/dosar, justificata de cauze obiective. Cheltuielile totale realizate la Tribunalul Iasi se invart in jurul sumei de 10 milioane euro. Cei mai multi bani s-au dus pe salarii.

Comentarii
  • ce fata acrita are asta…parca ai pare rau ca mai traieste si ziua de azi…cu asemenea aguride ,,sigur” justitia v-a progresa,iar dreptatea v-a triumfa !!!!

Adauga un comentariu