News Flash:

Trichineloza sub observatie

26 Octombrie 2000
1201 Vizualizari | 0 Comentarii
•Cinci familii care au cumparat un porc cu trichineloza se afla sub supravegherea epidemiologilor •La primele teste de laborator nu au fost depistate semne ale bolii

Cele cinci familii suspecte de trichineloza sunt sub atenta supraveghere a epidemiologilor ieseni. "Toate persoanele care au consumat sau care ar fi putut consuma din carnea de porc infestata cu trichinella spiralis au fost investigate de specialistii nostri. Deocamdata, la primele probe de laborator, nu a fost depistat nimic deosebit, poate si datorita faptului ca in intervalul de timp scurs de la consum la recoltarea analizelor nu putea fi confirmata boala. Saptamana viitoare vor fi supusi unor noi teste, pentru a se stabili cu certitudine daca au trichineloza sau nu", a precizat dr. Elena Duca, din cadrul serviciului de epidemiologie al DSP.
Reamintim ca, pe 18 octombrie, Radu Trifan s-a prezentat la Circumscriptia pentru Control a Alimentelor din piata Alexandru cel Bun, solicitand examenul trichineloscopic al unei probe de carne de porc. S-a constatat ca produsul era infestat masiv cu trichinella spiralis, motiv pentru care a fost declansata o ancheta pentru depistarea persoanelor care au intrat in contact cu carnea. S-a stabilit ca Radu Trifan, impreuna cu familiile Moise, Romeghea si Marin (vecin de bloc) au cumparat aproximativ 60 kg carne de porc de la un cetatean care isi comercializa marfa printre blocuri, in cartierul Mircea cel Batran. Porcul (cumparat din comuna Tibana) a fost sacrificat de Ioan Humeica, din Mironeasa, cu o zi inainte. A doua zi, carnea a fost vanduta la Iasi. Toata carnea a fost confiscata si incinerata in crematoriul DSV. Spre deosebire de anul 1999, cand au fost depistate 16 cazuri de animale cu trichineloza, anul acesta s-au inregistrat, pana in prezent, numai trei situatii. Trichineloza afecteaza sistemul muscular si, daca nu este descoperita si tratata la timp, duce la deces. Pentru a evita infestarea, carnea de porc trebuie foarte bine fiarta sau prajita inainte de consum, prelucrarea termica la temperaturi inalte distrugand microbul.
Cristian DONOSE
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1571 (s) | 24 queries | Mysql time :0.039240 (s)