Local

Trimis să lucreze la spital, după ce ar fi băgat banii firmei în propriul buzunar!

Publicat: 14 feb. 2020

Un individ a fost pedepsit de către judecătorii ieșeni, după ce a fost acuzat că a băgat banii firmei în propriul buzunar. Judecătoria Iași a dispus condamnarea lui Marius Baban la pedeapsa rezultantă de doi ani, patru luni și 20 de zile de închisoare, cu suspendare, pentru delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

„Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 120 de zile, fie în cadrul Consiliului Local Iași – Spitalul Clinic de Recuperare Iași, fie în cadrul Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași. Admite, în parte, acțiunea civilă formulată de SC Locket Trading SRL Brăila și îl obligă pe inculpatul Baban Marius să achite părții civile prejudiciul în cuantum de 1.410,33 lei, reprezentând diferența dintre prejudiciul de 44.410,33 lei, recunoscut de inculpat, și suma de 43.000 de lei, pentru care există un titlu executoriu”, au menționat judecătorii. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Când a început procesul?

Procesul individului a început pe data de 7 noiembrie 2018. Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, în perioada 23 noiembrie 2012 – 23 iulie 2013, acesta ar fi comis 159 de acte materiale de delapidare.
Oamenii legii au mai afirmat că, în perioada 21 martie – 19 iulie 2013, el ar fi comis șase acte materiale de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Așadar, anchetatorii au susținut că, în calitate de agent de vânzări, individul s-ar fi folosit de facturi falsificate pentru a-și însuși banii care ar fi trebuit să intre în casieria firmei pentru care activa. De asemenea, prejudiciul a fost estimat la valoarea de 43.000 de lei.

Adauga un comentariu