Eveniment-Social

Trisezi centura, pacalesti viata

Publicat: 05 sept. 2016
1

Politia Româna, în parteneriat cu Mercury 360 Communications, a desfasurat, în perioada iulie – august 2016, campania de constientizare asupra importantei purtarii centurii de siguranta în trafic „Supravietuitorii – Trisezi centura, pacalesti viata”. Obiectivul campaniei a fost constientizarea de catre cetateni a importantei purtarii centurii de siguranta.

Astfel, timp de 2 luni, în principalele orase din tara (Bucuresti, Constanta, Iasi, Brasov, Cluj, Timisoara si Târgoviste), cetatenii au putut cunoaste povestile supravietuitorilor unor accidente grave de circulatie, scaunele, singurele care purtau centura de siguranta în momentul impactului. Toate aceste povesti au o singura concluzie: centura de siguranta te protejeaza, dar atunci când iei decizia de a o pozitiona peste scaun, practic renunti la protectie în favoarea sa.

Mentionam ca, în perioada 1 iulie – 15 august 2016, accidentele rutiere grave au scazut cu 16,4%, iar persoanele care au suferit rani grave în urma evenimentelor rutiere în care au fost implicate sunt cu 16,7% mai putine fata de aceeasi perioada a anului trecut. Recomandam tuturor celor care conduc sau calatoresc într-un autoturism sa cupleze corect centura de siguranta, pentru a va asigura ca aveti toate sansele de supravietuire în cazul unui accident. Scaunele auto folosite în cadrul campaniei au fost depuse si pot fi vizitate la Muzeul Politiei Române, din Târgoviste.

Citeste si: Iesenii invita hotii in casa. Bunurile sunt scoase pe geam

Adauga un comentariu