Actualitate

Triunghiul Bermudelor la Iasi! O delegatie straina a disparut cu totul – FOTO

Publicat: 29 nov. 2013
1

@ In judetul Iasi, pe o distanta de cativa kilometri, exista o zona pe care oamenii incearca pe cat posibil sa o evite @ Apare pe toate hartile, insa odata ce ajung acolo, calatorii nu stiu in ce s-au bagat @ Fenomenul pare unul banal la prima vedere, insa situatia dateaza de ani de zile si nimeni nu a reusit sa-i dea de capat

Un loc aflat aproape de o comuna din Iasi poate baga usor spaima in oameni. Cine ajunge in zona si se rataceste are nevoie de rabdare si sange rece pentru a putea iesi din incurcatura. Zona apare pe toate hartile posibile, insa odata ce oamenii vin acolo, nu stiu in ce s-au bagat. Este vorba de un drum judetean care se afunda in mijlocul padurii, desi este trecut ca artera viabila si intens circulata. Localnicii il cunosc ca DJ 244 F, drum care face legatura intre localitatile Ciortesti, Dolhesti, Mosna si Grozesti. Doar o bucata din acest drum este pietruita, restul fiind de pamant. Si pentru ca de ani de zile nimeni nu a aruncat macar o galeata de piatra, soseaua a ajuns sa fie acoperita de verdeata. Drumul figureaza insa ca circulabil. O delegatie de francezi venita anul trecut spre Mosna de la organizatia Pompiers Sans Frontiers s-a ratacit in padurea de langa localitate dupa ce s-a ghidat cu sistemul GPS. Aparatul i-a directionat spre Mosna direct prin padure. Sistemul de navigatie i-a dus pe ruta cea mai scurta, pe DJ 244 F, dar autoturismul s-a impotmolit pentru ca drumul e napadit de vegetatie forestiera. Francezii din oraselul Connerre veneau cu o serie de echipamente pentru situatii de urgenta. Si datorita sistemului GPS s-au ratacit in mijlocul padurii, la kilometri distanta de destinatie. Directia Silvica a considerat ca vegetatia de pe drum ii apartine si ca artera ar trebui sa treaca in proprietatea ei, desi pe acel drum sunt montate inclusiv borne kilometrice aduse de drumari.

„O portiune mica este pietruita, iar restul este de pamant. Avem acum un litigiu cu Romsilva pentru ca ar fi vegetatie pe un drum necirculat si vor sa puna stapanire pe el. Invoca faptul ca acolo sunt copaci. Este total anormal ce se intampla. Drumul este inclus in domeniul public al Consiliului Judetean, dar el practic nu exista. Sunt unele borne puse in mijlocul padurii. Stiu ca s-au facut masuratori topografice, dar nu s-a concretizat nimic”, a spus Georgel Popa, primarul comunei Mosna. DJ 244 F Pietris – Mosna, pe o lungime de 7 kilometri, nu a mai intrat in planurile sefilor judetului pentru reabilitare. Drumul a fost amenajat in anii ’60, insa in ultimii ani a fost trecut atat ca drum forestier, cat si ca drum judetean.

„Aici se pot rataci multi. Pe toate hartile drumul apare ca fiind activ. El trece pe la 500 metri de o cabana de vanatoare, pe unde venea Nicolae Ceausescu pe vremuri. Directia de Drumuri a venit cu o echipa topografica sa inregistreze drumul, dar nu s-a ajuns nicaieri. Este o rezistenta din partea Directiei Silvice. Am avut o discutie cu directorul de acolo, dar nu s-a ajuns nicaieri”, a mai precizat primarul comunei Mosna.

100 de kilometri de drumuri de pamant

DJ 244 F nu este singura artera cu probleme din judet. Iasul are o retea de peste 1.000 kilometri de drumuri, una din cele mai intinse din intreaga zona a Moldovei. Judetul dispune si de o retea intinsa de drumuri de pamant. Acest lucru nu a fost de ajuns pentru ca presedintele Consiliului Judetean Iasi, liberalul Cristian Adomnitei, sa-si indrepte atentia si asupra celor care inca se folosesc de aceste drumuri. Acesta chiar a replicat sec ca drumurile vor ramane definitiv izolate si ca nu este necesara nicio investitie. Cristian Adomnitei a spus ca „drumurile de pamant vor ramane de pamant in veci”, in timp ce Iasul are nevoie de fonduri pentru reabilitarea altor sosele. CJ a ales sa faca proiecte de milioane de euro pentru alte axe de drumuri, pentru care spera sa atraga fonduri europene. Cu toate acestea, nici Adomnitei si nici consilierii judeteni nu se sfiesc sa propuna macar alocarea vreunei sume de bani, fie si de ordinul catorva zeci de milioane lei vechi, pentru intretinerea sau pietruirea drumurilor de pamant.

Iasul musteste de astfel de drumuri judetene. Patru kilometri intre Stornesti si DJ 282 D, alti 20 kilometri intre Targu Frumos si Tupilati sau 15 kilometri intre DN 24 si comuna Grozesti sunt doar cateva exemple in acest sens. In judet mai sunt si alte drumuri de pamant, precum Bodesti – Dagata, Iasi – DJ 247, Vanatori – limita judetului Vaslui, Ciurea-Holboca, Alexesti – limita judetului Vaslui, Trifesti – Gorban, limita Neamt – limita Vaslui, DN 28 B – Gropnita, Iasi – limita Botosani, Potangeni – Madarjac sau Baltati – Tibana. Intreaga lungime a drumurilor de pamant este de 99,6 kilometri.

Comentarii
  • ia mai du-te -n piz.da ma-ti idotule, tot nmananci kaa’t la orice articol de presa tu esti impotriva si pici musca in lapte te futttttt uin gura PNL-istule impu/tit. vezi-ti de puscaria taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa PEnelistii pu/lii mele PUSCArIASI USL = KAKA WC PUBLIC al romanilor. sa ne kaka in gura voastraaaaa haiiiiiiiii deschideti gura usl/isti/pnl/isti

  • mai sunt si alte drumuri cu pamant care figureaza pietruite sau asfaltate..de ce ?simplu,asa se sifoneaza banii CJ ,pe lucrari neexistente ,drumuri care nu exista etc,,,toti din cj stiu asta ,dar fac pe prostii,,sau poate sunt!

Adauga un comentariu