Stiri si curiozitati

Triunghiul Mortii din Marea Neagra

Publicat: 16 dec. 2013
3
Potrivit ultimelor rapoarte, in Marea Neagra ar fi disparut inexplicabil mai multe nave, iar anomaliile magnetice au indreptat atentia oamenilor de stiinta asupra acestui loc care pune si Romania pe harta misterelor.
Diverse articole si lucrari aparute in ultima vreme sustin ca in Marea Neagra s-ar afla un fel de Triunghi al Bermudelor, cu suprafata de 8-10 km, care s-ar deplasa constant, provocand disparitii inexplicabile, de nave, avioane si oameni. Relatari despre asemenea intamplari apar in povestiri rusesti din secolele XIII si XIV, dar si in marturii mai recente ale unor martori ori supravietuitori norocosi. Fenomenele au fost puse pe seama anomaliilor magnetice care se fac simtite in Marea Neagra, scrie antena3.ro. 
Ele ar fi provocat si disparitia in mai 1944 a crucisatorului Tiolkovski, la sud de Crimeea (la 70 km in larg), in plina zi, pentru ca, la numai doua luni dupa aceea, cinci avioane militare rusesti sa aiba aceeasi soarta. Diverse surse pretind ca si nava, si aparatele de zbor ar fi fost inghitite de o ceata neagra cu sclipiri verzi, descriere asemanatoare celei facute de pilotii supravietuitori din Triunghiul Bermudelor. 
Coincidentele merg insa si mai departe, deoarece, potrivit canalului de televiziune american ABC, atat in Triunghiul Bermudelor (intre Bermude, Puerto Rico si Miami), cat si in “Triunghiul Mortii” din Marea Neagra s-a observat…un foc ciudat (o gheata care arde). Specialistii spun ca focul de pe apa -ce izbucneste din senin pe kilometri intregi- apare in momentul in care acumulari de gaze ies la suprafata si sunt mai intense atunci cand sunt furtuni. 
Declansatorul ar fi metan hidratul, descoperit in 1970 pe fundul Marii Negre, dar si al oceanului. Sirul disparitiilor din Marea Neagra a mai inclus, in 1990, un avion particular grecesc, dar si personalul de pe o platforma petrolifera ruseasca, un an mai tarziu. 
Platforma a fost gasita si recuperata la 50 km distanta de locul initial de amplasare, plutind in deriva, fara nicio urma de viata la bord si fara niciun indiciu legat de soarta celor 80 de oameni care o populasera.Adauga un comentariu