Local

Trofeul Carpati la handbal masculin

Publicat: 30 nov. 2001

Victorii scontate in runda a doua

•Grecia – Romania tineret 30-24 (11-13) si Romania A – Bulgaria 33-26 (16-11)

Ieri seara, in runda a doua din cadrul „Trofeului Carpati” la handbal masculin, Grecia si Romania A au reusit noi victorii in partidele sustinute si vor juca astazi finala competitiei. In meciul de debut, Grecia a invins Romania tineret cu scorul de 30-24 (11-13), dupa ce elevii lui Liviu Gugles au dominat clar prima repriza, pe care au incheiat-o, de fapt, la o diferenta favorabila de doua goluri (13-11). Imediat dupa pauza, tinerii nostri handbalisti conduc din nou cu 14-12 si mai apoi cu 15-14, in min. 36. In continuare, insa, oaspetii preiau initiativa si inscriu gol dupa gol, scorul devenind chiar 21-16 pentru Grecia, zece minute mai tarziu. Cu trei minute inainte de final, elevii suedezului Ulf Schefvert conduceau cu 29-20, dar finalul a apartinut din nou romanilor, care au redus pana la 30-24. Sub conducerea cuplului Ioan Serbu – Viorel Dobre au evoluat urmatoarele efective:
– Grecia: Athanasiadis, Anastasellas – Zaravinas 5 goluri, Chatzatourian, Kokolodimitrakis, Chalkidis 1, Messinis, Sanakis 4, Gkoutzouvelidis, Balomenos, Grammatikos, Papadopoulos 5, Vasilakis, Alvanos 6, Samaras 9.
– Romania tineret: Andrei, Panazan, Drutu – Sabou 1, Dediu, Ilies, Georgescu 1, Roman, Mazilu 2, Truica 5, Manea 5, Damian (de la Poli Iasi) 2, Vasile 2, Stamate 1, Mamina 4, Apostol 1.
De remarcat ca „bombardierul” Popescu nu a jucat, iar in min. 2, dupa ce a egalat la 1-1, Ionut Georgescu (revenit la echipa de tineret) s-a accidentat grav la mana dreapta. El a fost transportat apoi cu salvarea la spital, unde i s-a pus o atela gipsata la cot, care initial ii iesise de la locul lui.
In partida vedeta, Romania A a invins fara probleme Bulgaria cu scorul de 33-26 (16-11). La echipa Romaniei nu au evoluat Bibirig si Tase, care au fost lasati de antrenorul Radu Voina sa se odihneasca. La bulgari a evoluat si un jucator de culoare (Jardim, de la Lokomotiv Varna), care a fost un tunar de temut in aruncarile de la 9 metri. Sub conducerea fratilor Pall si Csaba Kekes (Ungaria), au evoluat urmatoarele echipe:
– Romania A: Strat, Laufceac – Petrea 3, Sania 4, Luca 3 (1 din 7 m), Jurca 1, Gabrean 4, Armanu 6 (2 din 7 m), Rosca 1, B. Voica 4, Paraianu 2, Iacob 1, Mihoci 3, Fortuneanu 1.
– Bulgaria: Ivanov, Krastev, Petrov – Boznkov, Natchev 1, Iliev, Jardim 8, Kazakov, Aleksandrov, Dinkov, Karastoyanov, Nikolov 9 (1 din 7 m), Yapov 5 (4 din 7 m), Chernev 3.
De remarcat atitudinea putin ciudata a antrenorului bulgar Penyo Zlatev, care si-a descarcat nervii pe toata lumea, desi meciul a fost foarte corect arbitrat de cei doi unguri. Dupa partida, antrenorul Radu Voina ne-a declarat: „La echipa noastra mai lipsesc multe, inclusiv explozia de final. In meciul cu Grecia vom avea o formatie mai stabila, deoarece vrem sa castigam turneul”. La competitia de ieri, urmarita de peste 1.200 spectatori, a fost prezent si Cristian Gatu, reales recent in functia de presedinte al FR Handbal. Astazi, in ultima zi a competitiei, vor avea loc partidele: Romania tineret – Bulgaria (ora 16) si Romania A – Grecia (ora 17.45). Intrarea va fi libera.
Dan TEODORESCUloading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit