Magazin

Troianul care se sterge singur dupa ce-si atinge obiectivul

Publicat: 17 apr. 2013
1

Fara a castiga regulat premii de performanta, din cand in cand, expertii in securitate de la Microsoft fac niste descoperiri remarcabile.

Cu mai multe investitii semnificative facute in ultimii ani in dezvoltarea de solutii antivirus, Microsoft se pare ca a facut o investitie recenta pentru a descoperi un nou virus, un pic altfel. Chiar si daca s-au schimbat radical in ultimii ani, in principiu, virusii raman la fel.

Aceasta afirmatie a fost valabila pana la troianul care se sterge singur. Intr-un articol postat pe blogul Microsoft Malware Protection Center, mai multi experti in securitate si-au dat interesul pentru a explica un nou tip de infectie care, in acest stadiu, poarta numele de TrojanDownloader:Win32/Nemim.gen!A.

Ca si comportament, amprenta noului virus este aceea de a infecta o gazda, de a  se agata de sistemul de operare pentru  a prelua informatii importante ale utilizatorului doar ca in cateva minute sa-si stearga fisierele sursa de pe fiecare PC infectat.

Un astfel de comportament s-a reflectat intr-o perioada mult mai mare de identificare a virusului si in complicarea procesului de dezinfectie. Trecand peste aceste detalii, un oficial Microsoft a afirmat ca este foarte important, daca ati fost victima TrojanDownloader:Win32/Nemim.gen!A, sa va schimbati diversele parole pe care le folositi offline si online. Nu de alta, dar la prima impresie troianul fura astfel de informatii de la proprietarul computerului infectat doar ca in scurt timp sa le trimita creatorului virusului.

Adauga un comentariu