Sanatate

Tromboza venoasă profundă: Tratamente naturiste cu efecte miraculoase

Publicat: 26 ian. 2022
picior bolnav de tromboză venoasă profundă
Tromboza este acea afecțiune caracterizată de formarea unui cheag în interiorul unui vas de sânge.

Tromboza venoasă este o afecțiune tot mai întâlnită la persoanele trecute de 60 de ani. Din fericire, există câteva tratamente naturiste, cu efecte miraculoase, pe care te invităm să le descoperi în rândurile de mai jos.

Tromboza este acea afecțiune caracterizată de formarea unui cheag în interiorul unui vas de sânge. De obicei, acest cheg apare la nivelul unei vene de la picioare, acolo unde sângele stagnează mai mult. Însă, poate să se formeze și la nivelul arterelor coronariene sau al vaselor cerebrale ori în alte teritorii nespecifice. Tromboembolismul venos constă și într-o mobilizare a cheagului de la nivelul venei spre alte teritorii vasculare – în special la nivel pulmonar (embolie pulmonară).

Majoritatea persoanelor care se confruntă această afecțiune nu au simptome și, de aceea, boala nu este diagnosticată la timp. Unele persoane, însă, pot resimți: durere, sub formă de crampa musculară, care frecvent începe la nivelul gambei, mărire în volum a unui singur membru inferior, roşeaţă, paloare sau culoare vineţie a pielii, creșterea temperaturii la nivelul pielii. Dacă trombul se formează într-o venă de la nivelul membrului superior, simptomele sunt: durere la nivelul gâtului său umărului, durere care iradiază de la nivelul braţului la antebraţ, umflătură la nivelul braţului său mâinii, roşeaţă, paloare sau culoare vineţie a pielii, căldura locală și slăbiciune musculară la nivelul mâinii

Bineînțeles, sunt și tromboze superficiale, în special la nivelul venelor de la picioare. În general, acestea se află în strânsă legătură cu boala varicoasă, care este de fapt o patologie a venelor, şi nu tromboză.

picior bolnav de tromboză venoasă profundă
Majoritatea persoanelor care se confruntă această afecțiune nu au simptome și, de aceea, boala nu este diagnosticată la timp.

Tromboza venoasă profundă: Tratamente naturiste cu efecte benefice

Tromboza venoasă profundă poate fi tratată cu ajutorul remediilor naturiste. Printre acestea se numără: ceaiul de flori uscate de castan, balsamul de castane și sucul de struguri.

Ceai de flori de castan

Prepară un ceai din câteva flori uscate de castan sălbatic și 200 de mililitri de apă clocotită. Lasă planta la infuzat timp de 10-015 minute și apoi streacoară. Bea acest ceai după mese, de două ori pe zi și vei vedea că, ușor ușor, simptomele supărătoare vor dispărea.

flori de castan
Prepară un ceai din câteva flori uscate de castan sălbatic și 200 de mililitri de apă clocotită.

Balsam de castane

Balsamul de castane poate fi realizat în două moduri. Primul presupune să speli bine 12-15 castane sălbatice proaspete, cu tot cu coajă, și să torni peste ele 250 de mililitri de coniac încălzit. După răcire, strecoară amestecul și poți să îl folosești. Ține cont că este doar pentru uz extern.

Al doilea mod de preparare a balsamului de castane este să torni peste castane aceeași cantitate de coniac (rece de această dată), într-un recipient de sticlă cu gât larg și închide-l ermetic. Ține preparatul la soare timp de 6-8 săptămâni și apoi streacoară-l.

o castană în copac
Balsamul de castane este doar pentru uz extern.

Suc de struguri

Poate că nu te-ai fi gândit niciodată, dar sucul de struguri este ideal de băut în cazul în care te confrunți cu tromboză venoasă profundă.

Ai nevoie de o cană de struguri, de preferat roșii, pe care să o pui într-un blender. Boabele trebuie zdrobite, până când se obține un lichid omogen. Strecoară-l, pentru a elimina bucățile mai mari de struguri și consumă-l imediat. Sucul de struguri face sângele mai fluid, ajutând la eliminarea cheagurilor de sânge.

suc de struguri
Poate că nu te-ai fi gândit niciodată, dar sucul de struguri este ideal de băut în cazul în care te confrunți cu tromboză venoasă profundă.



Adauga un comentariu