News Flash:

Trucul prin care faci ca alimentele sa nu se mai lipeasca de fundul tigaii niciodata

19 Octombrie 2017
1003 Vizualizari | 0 Comentarii
Daca ramai cu alimentele lipite de fundul tigaii, e semn ca nu ai incins-o suficient de bine. Acest lucru este valabil pentru tigaile din otel inoxidabil si cele neaderente.
Pentru ca tigaia sa atinga punctul sau ideal de temperatura (160 grade Celsius), e nevoie sa o lasi mai mult pe foc, nu doar cateva minute. Astfel, se formeaza efectul Leidenfrost, care face ca alimentele sa nu se lipeasca de fundul tigaii.

In mod normal, cand pui un lichid intr-o tigaie fierbinte, acesta ar trebui sa se evaporeze. Insa daca suprafata tigaii este mult mai fierbinte decat temperatura de fierbere a lichidului, primul strat al lichidului se transforma in vapori, iar acestia il plimba si il tine deasupra suprafetei. Fenomenul nu este iesit din comun: in fizica, acesta se numeste „efectul Leidenfrost” si se poate produce cu orice lichid, nu doar cu bere.

Continuarea articolului AICI | culinar.bzi.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

otel inoxidabil celsius tigaie fierbinte
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1363 (s) | 22 queries | Mysql time :0.018397 (s)