Boli si tratamente

Trucuri care ajuta la controlul zaharului in sange

Publicat: 02 ian. 2019

Gestionarea corecta a diabetului zaharat de tip 2 este esentiala pentru pacientii care sufera de acesta afectiune. Specialistii site-ului de stiri medicale webmd.com au intocmit o lista a activitatilor care trebuie incluse pentru a atinge acest scop. Cunoasterea „numerelor“. Verificarea nivelului zaharului in sange macar o data pe zi conteaza, la fel si tinerea unui jurnal in acest sens. Aflati ce inseamna nivel normal, mare si mic. in acest fel, poate fi depistat tiparul bolii si informa echipa de medici pentru o mai buna personalizare a tratamentului.

Fiti atenti la portii! Chiar si atunci cand consumati mancare sanatoasa, cantitatea poate fi prea mare. O regula de aur este aceea de a umple farfuria pe jumatate cu fructe si legume iar cealalta jumatate cu proteine vegetale si cereale integrale. Fibrele continute in fructe si legume ajuta digestia si mentin constant nivelul zaharului in sange, in timp ce carbohidratii sunt descompusi in glucoza imediat ce sunt consumati. Din aceasta cauza, este important sa alegem carbohidratii din fructe, legume, leguminoase si cereale integrale. Grasimile sunt si ele importante pentru organism pentru ca furnizeaza energie. Dar cele rele – grasimile saturate si trans – sunt greu de manageriat, astfel ca sunt indicate cele mononesaturate, omega-3 sau polinesaturate. Adica acelea din peste, carne slaba in loc de carne rosie. Alimentele prajite sunt de evitat, la fel si sosurile, in timp ce produsele lactate degresate sunt permise.

Exercitiile fizice regulate ajuta la buna functionare a insulinei. A fi activ este vital pentru reducerea nivelului zaharului in sange. De ajutor sunt plimbarile, inotul, yoga, dansul, orice activitate fizica va face placere si care trebuie inclusa in programul zilnic. Atentie la numarul de kilograme! Cele in plus pun presiune pe organism si cresc nivelul zaharului in sange. Un jurnal alimentar poate da imaginea exacta a ceea ce mancati in fiecare zi si usura micile schimbari care trebuie facute in dieta.

Faceti loc miscarii fizice macar timp de 30 de minute in fiecare zi. Fiecare kilogram in minus poate face diferenta. Unele persoane cu diabet pot manageria boala fara ajutorul medicamentelor, dar doar doctorul diabetolog poate spune asta. Pacientii care au nevoie de insulina trebuie sa o ia chiar daca se simt bine. Aceasta are un efect direct asupra nivelului de zahar sin sange, mentinandu-l constant. Diabetul este o boala care afecteaza intreaga familie, astfel ca un stil de viata sanatos poate ajuta atat pacientul care poate gestiona afectiunea mai usor, cat si pe cei din jurul acestuia. A.M.loading...

Adauga un comentariu