Curatenie in casa

Trucuri de curatenie care te salveaza in prag de sarbatori

Publicat: 15 mart. 2017
14

Curatenia, mai ales in pragul Sarbatorilor, e o incercare dificila. Iata cateva solutii, trucuri si secrete care te ajuta sa mentii curatenia pentru mai mult timp.

Alcool pentru geamuri

Este usor sa le cureti, dar greu este sa faci in asa fel incat ferestrele sa ramana sclipitoare mai multa vreme. Umezeala, variatiile de temperatura si condensul abureste si murdareste geamurile. Iata solutiile:

* Urmele de ploaie de pe geamul exterior nu vor mai fi vizibile daca, dupa ce ai spalat geamurile, vei sterge suprafata exterioara cu un amestec format din alcool si o solutie anticalcar. Amesteca in parti egale alcool si solutie anticalcar, pune-le intr-un pulverizator, stropeste geamurile exterioare si sterge apoi cu o carpa. Uita de ploaie! Geamurile nu vor mai avea urme sau pete.

* Geamurile nu se vor aburi daca vor fi curatate cu un amestec in proportie egale de alcool si glicerina. Aplica solutia pe geamuri, si sterge cu o carpa moale. Efectul „antiabur” dureaza doua saptamani.

Suc de lamaie pentru inox

Inoxul este unul dintre metalele dificil de curatat, mai ales din cauza faptului ca se pateaza usor. Solutia: sucul de lamaie.

* Prepara o solutie formata din sucul unei lamai si apa. Foloseste solutia pentru a clati obiectele de inox. Sterge-le cu un servet de hartie.

Otet pentru vesela curata

Pentru ca vesela si paharele sa arate perfect, trebuie sa le freci pana devin stralucitoare. Procesul este un mare consumator de timp. O solutie la indemana este otetul alb.

* Trece vesela si paharele spalate printr-o solutie de apa fierbinte si otet alb. Poti prepara aceasta „baie” chiar in chiuveta de la bucatarie, dupa ce acoperi scurgerea. Limpezeste vesela prin acest amestec si las-o sa se usuce. Si farfuriile, dar mai ales paharele, vor fi sclipitoare, fara nici o pata, si asta fara sa fie nevoie sa le stergi.

Ulei aromat pentru covor

Exista solutia sampoanelor pentru covoare, a aspiratoarelor cu apa si variantele profesionale. Daca nu poti apela la ele, incearca otetul alb.

* Amesteca o parte otet, doua parti apa, cateva picaturi de ulei esential si doua lingurite de solutie pentru spalat vasele. Pune totul intr-un pulverizator si stropeste covoarele inainte sa le aspiri. Se vor curata foarte bine, iar aerul va mirosi a curat si proaspat.

* Daca vrei o solutie care, in acelasi timp, sa dezinfecteze, adauga in preparatul de mai sus si o parte de alcool medicinal.

sursa: click

Adauga un comentariu