Actualitate

Trucuri de gatit care iti vor usura munca in bucatarie

Publicat: 15 ian. 2020

Trucuri de gătit. Vase murdare și lucruri pe care nu le găseşti la timp? Tot ce trebuie să faci este să te organizezi mai bine.

Atunci când simți că ești copleșit de debandadă din bucătărie, tot ce trebuie să faci este să te organizezi mai bine! Pe lângă această, îți va fi de mare ajutor aplicarea următoarelor trucuri, care sunt foarte eficiente. În plus, astfel vei economisi bani și timp.

Trucuri de gătit

În cele ce urmează vă prezentăm 5 sfaturi deosebit de utile în orice bucătărie.

1. Detergentul… mălai

Oricât vei fi de atent, tot o să ai parte de pete prin bucătărie. Dacă ţi-a scăpat ulei pe fata de masă şi ai observat imediat, poţi remedia problema în doar câteva minute! Acoperă pata cu mălai. Lasă-l acolo vreme de 15 minute. Strânge, apoi, mălaiul şi vei fi surprins: pata a dispărut ca prin minune! De fapt, mălaiul a curăţat locul!

2. Pui pane cu… pufuleţi

Nu, nu e o glumă! Dacă vrei să prepari, rapid, un pui pane, ai opţiunea de a folosi pufuleţii pentru o crustă delicioasă! Combinaţia clasică de faină, ou şi pesmet e excelentă, dar deloc rapidă. Aşa că dacă te grăbeşti, ia o pungă de pufuleţi şi freac-o în palme până aceştia se fac pulbere. Întinde, apoi, praful pe o farfurie şi da carnea prin el, exact cum procedezi când faci un pane obişnuit. Nu mai trebuie decât să îl pui la foc! Vei obţine un pui pane foarte gustos!

3. Trucuri de gătit. Detergentul… coji de ou

Înainte de a arunca în coşul de gunoi cojile de ouă, te sfătuim să te uiţi prin chiuveta. Poate ai vreo sticlă murdară de bulion, să zicem. În loc să pierzi timpul folosind peria specială, mai bine introdu cojile de ou în sticlă, adaugă puţină apă, apoi clăteşte bine câteva secunde. Varsă apă. Acum ai în mână o sticlă foarte curată, ca nouă, am putea spune!

4. Cuburi de gheață în ambalajul de la bomboane

Trucuri de gătit. Ai cumpărat nişte bomboane ambalate frumos şi aşezate fiecare la locul ei în cutia de plastic? După ce le-ai mâncat, nu arunca ambalajul. Toarnă apă potabilă în compartimentele unde au stat bombonelele. Baga cutia la congelator. În câteva ore, o să ai cuburi de gheaţă, chiar dacă nu ai cumpărat pungi speciale.

5. Dopuri de plută pentru sigilat pungi cu alimente

După ce ai desfăcut, să zicem, punga de orez, e necesar să o ţii cumva strânsă la gură. O variantă ar fi cârligul de rufe, însă dacă ai multe pungi de acest gen, s-ar putea să rămâi cu rufele neîntinse. Aşa că încearcă metoda cu dopul de plută. Aşadar, taie dopul pe cant, până la jumătate. Se va forma o fantă care va fi, de fapt, sistemul de închidere pentru pungile cu alimente.loading...

Adauga un comentariu