Sfatul medicului

Trucuri pentru a preveni instalarea reumatismului

Publicat: 20 mart. 2019

Interactiunea senzitiva dintre oase, articulatii si muschi ne mentin pozitia verticala si echilibrul în miscare. Însa, durerile reumatice si umflaturile articulatiilor distrug aceasta interactiune, determinand aparitia entorselor nefiresti, care, ulterior, sunt însotite de dureri fara alinare si de un stres continuu în jurul articulatiilor.

Este extrem de important pentru o persoana, care sufera de reumatism, sa înceapa un tratament preventiv prin exercitii pentru picioare si purtand încaltaminte pentru corectarea mersului înca de la varste fragede. Semnele de baza ale reumatismului tin mai ales de articulatii, acestea fiind umflate, înfierbantate, plapande si dureroase. Pe masura ce boala avanseaza sunt afectate si alte articulatii ale corpului. Piciorul, mai ales prin articulatia principala care se leaga de degetul mare, este cel mai afectat din momentul în care reumatismul se instaleaza în corp. Apoi, trebuie identificate afectiunile picioarelor, pentru a se face tot ceea ce este posibil din punct de vedere medical în vederea protejarii si mentinerii structurii si functionalitatii piciorului. Majoritatea bolilor reumatice conduc, asadar, la o afectiune a picioarelor. 

Iata cateva sfaturi folositoare pentru sanatatea picioarelor: purtati pantofi de buna calitate; frictionati picioarele cu o lotiune hranitoare; schimbati-va sosetele, de preferat în fiecare zi, si cumparati-va sosete numai din lana si bumbac; este indicat sa va spalati timp de 5 minute cu apa calduta; unghiile trebuie taiate cat mai scurt, tinandu-se seama de forma acestora; curatati calcaiele riguros cu ajutorul unei pile pentru picioare, însa aveti grija sa nu afectati pielea. 

In momentul în care va schimbati garderoba picioarelor (pantofi, sosete, dresuri) este important sa asigurati un spatiu adecvat degetelor, pantoful trebuie sa fie cu 1 cm mai larg decat piciorul, pantofii care se leaga sunt recomandati, deoarece fixeaza cel mai bine piciorul în pantof; pantoful trebuie sa cuprinda piciorul la scobitura gleznei; talpa trebuie sa fie amortizor sau absorbant de soc; pantoful trebuie sa fie confortabil în jurul calcaiului; evitati materialele sintetice. Foarte important de retinut este ca trebuie sa aveti pantofi pentru la serviciu, altii pentru acasa si altii pentru timpul liber.
 loading...

Adauga un comentariu