Diete si regimuri

Trucuri pentru cele mai sanatoase combinatii alimentare

Publicat: 10 iun. 2014
7
Daca alimentele sunt pregatite corect, sunt consumate in combinatii admise, kilogramele n-ar trebui sa se adauge siluetei noastre. Iar starea noastra de sanatate ar trebui sa fie infloritoare.
Mananca branza pe post de desert. Da, francezii chiar stiu ce fac: branza maturata are capacitatea de a ridica pH-ul din interiorul gurii tale, in timp ce o felie de cheddar sau de parmezan te poate ajuta sa ai dinti mai albi si mai stralucitori. 
Adauga felii de portocala salatei tale compusa din spanac si frunze verzi. Portocala va potenta fierul existent in salata si tu vei beneficia de o portie suplimentara de fier, absorbita si mai usor datorita vitaminei C din citrice. 

Combinatii alimentare cu efecte absolut miraculoase
 

Gateste pastele (mereu!) al dente. Daca n-o sa le fierbi foarte mult, indicele glicemic al acestora va fi mai mic, ceea ce inseamna ca nu atat de sanatosii carbohidrati se vor elibera mai greu in organism.
Chiar daca iti place cafeaua tare si fara zahar, incearca in weekend macar sa pui cate o lingurita de pudra de cacao in cafeaua ta. Va aduce rapid un aport major de flavonoizi – cu rezultat imediat o circulatie mai buna, o piele mai stralucitoare si lipsita de roseata.
Pune fulgii de ovaz in lapte, nu in apa. Vei adauga micului tau dejun acele 6-8 grame de proteine de care organismul tau are nevoie pentru a lupta cu senzatia de foame.
Iti place sa adaugi unt peste popcornul cald? Bun, dar atat de… caloric! In loc de unt mai bine presari pudra de ardei iute: capsaicina are efectul de a arde grasimile rapid. Gustos si sanatos, nu-i asa?

Combinatii alimentare care pot fi fatale
 

Alege sa fierbi orezul, graul sau hrisca in ceai, in loc de apa. Ceaiul va adauga o portie importanta de antioxidanti felului tau de mancare preferat.
Alege rulourile cu somon in loc de cele cu ton cand mananci sushi. Ai parte de 11 ori mai mult omega-3, perfect pentru sanatatea inimii tale.
Alege sa mananci bananele mai putin coapte. Explicatia: acestea contin mai multe fibre care nu sunt distruse atat de repede in timpul digestiei. Rezultatul? Te vei simti mai repede satula.
Pregateste-ti un sandwich in care sa pui ricotta in loc de crema de branza. Are mai putine calorii si mai multe proteine. Deci, mai putina grasime si niste muschi mai bine conturati pentru tine. (sursa: glamourmagazine.ro)




Adauga un comentariu