WoW!

Trucuri pentru o curățenie rapidă

Publicat: 23 aug. 2021

Oricât de neplăcut ar fi, curăţenie tot trebuie să faci. Aşa că iată mai jos câteva trucuri care să te ajute să faci curăţenie rapid şi să nu mai pierzi timpul. Vei putea astfel să te bucuri de o cină în oraş sau de un film alături de cei dragi.

1. Ţine toate ustensilele la un loc
Regula numărul 1 pentru curăţenie în viteză este de a avea acces rapid şi uşor la instrumente şi la produse. Atunci când este timpul pentru curăţenie,îţi piere tot cheful dacă trebuie să cauţi produsele şi obiectele prin toată casa. Astfel,poţi să depozitezi toate lucrurile de care ai nevoie într-un singur coş pentru a avea acces rapid la toate lucrurile.

2. Pune muzică
Muzica face o mare diferenţă în cât de repede eşti în stare să faci curăţenie. Fă o listă cu cântece energice,care îţi plac. Folosirea muzicii te poate ajuta să te mişti mai repede în timp ce îţi oferă şi sentimentul de distracţie.

Nouă trucuri pentru o curăţenie rapidă după sărbători
3. Începe cu cea mai puţin preferată cameră
Camera pe care o laşi întotdeauna la final este cea mai bună pentru a începe curăţenia. Fă curat în cele mai dificile şi enervante colţuri ale casei la început, atunci eşti cel mai motivat/ă. Odată ce ai terminat cu acestea, totul îţi va părea mai simplu.

4. Nu curăţa doar ca să cureţi
Poate suna puţin prostesc, însă nu pierde timpul curăţând lucruri care nu au nevoie să fie curăţate. Dacă frigiderul este încă curat, de ce să te mai chinui să scoţi tot din el şi să-l cureţi din nou? Dacă ai o a doua baie, dar care nu este atât de des folosită, atunci nu are nevoie să fie curăţată la fel de des ca baia principală.

5. Curăţă când vezi mizeria
Dacă ai vărsat ceva, cel mai bine este să cureţi imediat, pentru ca lichidul să nu se imprime în lemn, de exemplu. Îţi va fi mai greu pe urmă. Acelaşi sfat este recomandat şi pentru peretele de la aragaz, care se stropeşte cu uleiuri atunci când gătim. Dacă vei curăţa după ce ai mâncat, nu vei mai avea bătăi de cap pe viitor. Acelaşi lucru este valabil şi pentru curăţarea aragazului.

Nouă trucuri pentru o curăţenie rapidă după sărbători
6. Nu folosi prea mult dintr-un produs
În efortul de a curăţa casa, poate că folosim prea mult dintr-un anumit produs. Acest lucru însă poate fi dăunător pentru suprafeţele din casă. Dar pot să lase în urmă şi reziduuri care atrag murdaria ca un magnet. Aşa că, fă-şi un favor şi foloseşte doar atât cât trebuie. De asemenea, de multe ori, lichidele pentru curăţenie nu funcţionează instantaneu. Lasă-le câtva timp să acţioneze şi să pătrundă în murdărie sau în stratul de grăsime.

7. De sus în jos
Aceasta este o regulă pe care trebuie să o respecţi atunci când faci curăţenie. Întodeauna fă curat de sus în jos. În acest fel nu vei scăpa produse sau praf pe suprafeţe deja curăţate.

Nouă trucuri pentru o curăţenie rapidă după sărbători
8. De la uscat la umed
Aceasta este o altă regulă care te va ajuta să faci curăţenie mai repede. Şterge praful, aspira, iar apoi poţi să treci la dat cu mopul.

9. Pune toate ustensilele în acelaşi loc
Pentru a putea fi pregătit/ă pentru data viitoare, cel mai bine este să păstrezi toate lucurile de care ai nevoie în acelaşi loc. Îţi va fi mult mai uşor când te vei decide că mai e nevoie de o curăţenie rapidă.

Adauga un comentariu