Magazin

Trucuri pentru un plus de energie

Publicat: 11 apr. 2013
1
Daca te simti mereu obosit si simti nevoia de a fi mai energic, poti apela la cateva trucuri simple pentru a scapa de starea de letargie. Sunt patru sfaturi simple, oferite de unul dintre cei mai apreciati welness coach din lume, Melissa Ambrosini, autoarea bestseller-ului 12 Steps to Wellness, potrivit cosmopolitan.ro.
1. Bea apa!
De cele mai multe ori, cand esti lipsit de energie, cauza este una cat se poate de simpla: esti deshidratata. Solutia este la indemana oricui. Consuma cate 2 litri de apa in fiecare zi si te vei simti mult mai bine. In plus, consumul de apa este benefic si pentru piele, care va fi mai luminoasa si mai hidratata.
2. Renunta la dulciuri
Nu trebuie sa renunti definitiv la dulciuri, insa in cazul consumului excesiv de zahar, nivelul de energie scade simtitor. Dezechilibrul poate fi explicat de reactia pe care o are organismul cand proceseaza zaharul rafinat. Insulina creste rapid, ceea ce ofera senzatia ca ai scapat rapid de starea de letargie. Din pacate, aceasta dispare rapid. Inlocuieste o parte din dulciurile procesate cu fructe.
3. Fa miscare
Nimic nu iti ofera un tonus mai bun decat o simpla plimbare. Poate fi de 10 minute sau de o ora, dupa preferinte. Aerul curat si miscarea imbunatatesc tonus-ul, iar dupa o plimbare de seara vei avea un somn odihnitor.
4. Consuma legume verzi
Legumele verzi au nutrienti, care ofera energia necesara organismului. Indiferent de anotimp, acestea nu trebuie sa lipseasca de pe masa ta. Le poti cumpara si congelate, in afara sezonului, fiind ideale in orice moment.
Adauga un comentariu