Magazin

Trucuri simple prin care poti face o considerabila economie de combustibil

Publicat: 04 iul. 2015
1

Carburantul este foarte costisitor, mai ales pentru familiile de rand care au un venit mediu. Site-ul auto-bild.ro iti spune cateva trucuri prin care poti reduce substantial consumul de benzina sau de motorina, in cazul in care daca masina ta are motor diesel. Iata ce trebuie sa faci:

Verifica periodic presiunea in cauciucuri

Pneurile umflate prea putin sunt una din principalele cauze ale pierderii de combustibil. Cu cat presiunea este mai scazuta, cu atat creste consumul de carburant. Tocmai de aceea, inainte sa pleci la drum, treci pe la vulcanizare.

Foloseste o viteza constanta

Incearca sa nu pleci in tromba de la semafor. Stilul de condus agresiv inseamna totodata si carburant risipit. Evita sa franezi si sa accelerezi brusc.

Mergi cu masina cat mai goala

Cu cat automobilul este mai incarcat, cu atat masina consuma mai mult. Nu merge cu carutul copilului in spate si nici cu halterele dupa tine. Consumul creste cu cat masina e mai grea.

Nu deschide aerul conditionat decat daca e strict necesar

Daca nu e cazul, evita sa mergi cu aerul conditionat pornit. Sistemele de aer conditionat duc la cresterea consumului de carburant cu cel putin un litru la suta de kilometri.

Opreste motorul cand ai de stat mult in trafic

Daca pare ca vei fi blocat in trafic pentru mai mult de 1-2 minute, opreste masina. Astfel vei face o economie „sanatoasa” de combustibil. Masinile mai noi au aceasta optiune de oprire automata a motorului si reducere a consumului.

Tags:
Adauga un comentariu