International

Trump insista pentru mentinerea relatiilor cu Arabia Saudita, chiar daca printul mostenitor a stiut de asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi

Publicat: 20 nov. 2018
1

Presedintele Donald Trump a declarat marti ca, indiferent daca printul mostenitor saudit este implicat in asasinarea jurnalistului disident Jamal Khashoggi, Statele Unite vor mentine relatiile cu Arabia Saudita, pentru protejarea intereselor americane, pe cele ale Israelului si ale altor aliati.

"Reprezentanti ai Arabiei Saudite afirma ca Jamal Khashoggi a fost un dusman al tarii, un membru al miscarii Fratii Musulmani, dar decizia mea nu se bazeaza pe aceste lucruri – este o crima inacceptabila si oribila. Regele Salman si printul mostenitor Mohammad bin Salman neaga vehement ca au cunostinta de planificarea ori asasinarea domnului Khashoggi. Serviciile noastre secrete continua sa analizeze toate informatiile, dar se poate foarte bine ca printul mostenitor sa fi avut cunostinta de acest eveniment tragic – poate ca a stiut, poate ca nu a stiut!", a declarat Donald Trump, citat de site-ul Axios.com.

"Acestea fiind spuse, s-ar putea sa nu aflam niciodata toate datele referitore la asasinarea domnului Jamal Khashoggi. In orice caz, relatia noastra este cu regatul Arabiei Saudite. Au fost un aliat major in lupta noastra foarte importanta cu Iranul. Statele Unite intentioneaza sa ramana un partener constant al Arabiei Saudite pentru a asigura interesele tarii noastre, ale Israelului si ale altor parteneri din regiune. Avem obiectivul major de a elimina amenintarea terorismului in intreaga lume", a adaugat Donald Trump.

Adauga un comentariu