Local

Trupa Class se relanseaza la Iasi – FOTO

Publicat: 01 iul. 2011

S-au relansat pe piata muzicala romaneasca dupa o pauza de mai bine de doi ani. Una dintre cele mai longevive formatii de muzica din tara, trupa Class, promite iesenilor o revenire pe masura. Noul album va fi prezentat in perioada urmatoare si la Iasi. Reporterii BUNA ZIUA IASI au stat de vorba cu Mihaela Cernea, solista trupei Class, despre noul album, planurile de viitor si despre modul in care si-au propus sa revina in prim-planul muzicii romanesti.

Reporter (R.): Sunteti una dintre cele mai longevive trupe muzicale din tara. De ce ati decis sa luati o pauza atat de mare?
Mihaela Cernea (M.C.): Am simtit nevoia sa luam aceasta pauza pentru ca in viata oricarui artist trebuie o perioada de liniste. Dupa 15 ani de activitate, am decis sa luam o mica pauza, in care ne-am ocupat de viata personala. Eu m-am dedicat vietii de familie, Vladut s-a ocupat de proiectul de la Arenele Romane, iar Florin s-a ocupat de pasiunea sa, motoarele. Ne-am relaxat, ne-am incarcat bateriile si acum am venit cu forte proaspete. In tot acest timp am facut piese noi, am lucrat foarte mult in studio, iar acum am revenit pe piata muzicala.

R: Cum a fost primita de fani noua piesa?
M.C.: Piesa a fost foarte bine primita, am avut parte de comentarii foarte bune de peste tot. Chiar daca ne asteptam si la comentarii negative, lumea ne-a apreciat munca, iar piesa a fost primita cu succes. Sunetul este actualizat, insa linia melodica s-a pastrat. Noi am cautat sa nu schimbam stilul care ne-a consacrat, sa nu ne dezamagim fanii. Sigur, s-au modificat multe in ultimii ani in privinta sonorizarii, ca sa luam un singur exemplu, insa noi am cautat sa pastram stilul.

R.: Cum vedeti publicul din Iasi?
M.C.: Abia asteptam sa concertam in Iasi. Publicul din Iasi si din intreaga zona a Moldovei ne-a primit mereu cu bratele deschise, ne-a apreciat mereu muzica. Inca de la primele noastre concerte am trait o atmosfera de senzatie in Iasi, fanii ne-au tratat mereu la inaltime si abia asteptam sa concertam din nou aici.

R.: Piesa „Painter of my soul” a fost deja apreciata de publicul romanesc, insa nu are un videoclip. Cand il veti lansa?
M.C.: In aceasta perioada ne ocupam de promovarea noului album. Am lipsit o perioada indelungata de pe piata muzicala, iar acum ne pregatim de lansarea videoclipului la piesa noua. Cel mai probabil, vom filma undeva la malul marii, pentru a fi in ton cu sezonul. Saptamana viitoare vom incepe filmarile, pe care speram sa le terminam cat de repede.

R.: Sunteti una dintre cele mai longevive trupe din tara. Cum s-a schimbat stilul muzical fata de perioada cand trupa Class s-a lansat?
M.C.: Acum 15-17 ani nu prea erau dotari tehnice ca in zilele acestea. Lucram mai mult pe improvizatie, insa a trebuit sa ne adaptam ca mai toate trupele muzicale. Publicul s-a schimbat in toti acesti ani, generatia actuala poate tinde spre alte genuri, insa noi ne-am pastrat fanii adevarati. Cei intre 25 si 35 de ani, care au crescut odata cu noi, ne apreciaza in continuare muzica si asta ne bucura nespus.loading...

Adauga un comentariu