Magazin

Trupul actritei Ruxandra Sireteanu va fi depus, miercuri, la Teatrul Nottara

Publicat: 18 feb. 2014

Sicriul cu trupul neinsufletit al actritei Ruxandra Sireteanu va fi depus miercuri, intre orele 14.00 si 17.30, in foaierul Salii „Horia Lovinescu” a Teatrului Nottara din Capitala.

Echipa Teatrului Nottara regreta decesul indragitei artiste Ruxandra Sireteanu, care a murit marti dimineata, in jurul orei 9.00, la Spitalul „Sfanta Maria” din Bucuresti, la varsta de 70 de ani, potrivit Mediafax.

Citeste si Teatrul romanesc, IN DOLIU. Actrita Ruxandra Sireteanu A MURIT

„Anuntam cu regret trecerea in nefiinta a indragitei actrite si a minunatului om Ruxandra Sireteanu, in dimineata zilei de 18 februarie 2014, la varsta de 70 de ani. Echipa Teatrului ‘Nottara’, in care doamna Ruxi, cum ii spuneam cu drag, a jucat mai bine de 40 de ani, se inclina cu admiratie in fata talentului si a distinctiei sale. Nu vom uita niciodata energia sa debordanta si vocea prin care a dat identitate multor personaje in spectacole, in teatrul radiofonic si in emisiuni pentru copii. Pierderea ei ne-a adus tristete in suflet. Condoleantele noastre se indreapta catre familie si prieteni”, se arata in comunicatul emis de Teatrul Nottara.

Citeste si Doliu in lumea cinematografica

Inmormantarea va avea loc la Cimitirul Bellu la o data ce va fi anuntata ulterior, a declarat Marinela Tepus, directoarea Teatrului Nottara.

Ruxandra Sireteanu este fiica actorului Nicolae Sireteanu, artist emerit, de la care a mostenit talentul si dragostea pentru aceasta meserie. A debutat la noua ani, intr-o piesa ruseasca, alaturi de George Calboreanu si Geo Barton. A absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica, la clasa profesorilor Ion Fintesteanu si Sanda Manu. Din 1972 a jucat la Teatrul Nottara. A fost profesoara la Universitatea Hyperion in perioadele 1992-1995 si 2005-2011.

Citeste si Doliu in lumea cinematografiei

Intr-un mesaj aniversar transmis anul trecut, reprezentantii Teatrului Nottara o descriau pe Ruxandra Sireteanu drept „extrem de tonica, de-o energie debordanta si molipsitoare”. A facut dublaje la desene animate si a dat identitate, prin vocea sa, multor personaje in spectacole de teatru radiofonic: peste trei sute de piese de teatru si alte cateva sute de povesti, pentru emisiunea „Noapte buna copii”.loading...

Adauga un comentariu