National

Trupul lui Radu Vasile, depus la Senat: Traian Basescu si Ion Iliescu, la capataiul fostului premier

Publicat: 04 iul. 2013

Sicriul cu trupul neinsufletit al fostului premier Radu Vasile se afla la Senat de astazi, ora 12.00, pana vineri, la ora 10.00, cand se va pleca spre Cimitirul Bellu Catolic, unde va avea loc inmormantarea.

La capataiul lui Radu Vasile sunt asteptati fosti colaboratori, dar si adversari politici ai fostului premier, insa oricine va dori sa-i aduca un ultim omagiu va putea sa o faca, accesul nefiind restrictionat.

Printre cei care au venit sa aduca flori si sa aprinda o lumanare s-au numarat fostul presedinte Ion Iliescu, care s-a intretinut minute bune cu fiul fostului premier, Tudor, dar si actualul sef de stat, Traian Basescu. Acesta a sosit la Palatul Parlamentului la ora 13.30 si a depus si o coroana de flori din partea Administratiei Prezidentiale, potrivit rtv.net. La capataiul fostului premier au venit sa isi prezinte omagiile si printul Paul de Romania si printesa Lia.

Radu Vasile va fi inmormantat vineri, la ora 14.00, la Cimitirul Bellu Catolic, langa mormantul fostului lider taranist Corneliu Coposu.

Radu Vasile, in varsta de 71 de ani, a murit in noaptea de marti spre miercuri.

Fostul premier taranist Radu Vasile suferea de cancer la colon, iar in urma cu trei ani fusese operat, el tratandu-se atat in tara, cat si in Israel.

Radu Vasile a fost prim-ministru in perioada aprilie 1998 si decembrie 1999, propus de PNTCD. Radu Vasile a fost senator PD de Arges in legislatura 2000-2004, iar in 2 februarie 2004 a fost ales vicepresedinte al Senatului, la propunerea PD, inlocuindu-l pe senatorul Ion Vela.

Cariera sa politica a fost legata de PNTCD, formatiune in care a fost secretar general si membru al Biroului de Conducere.

De asemenea, Radu Vasile a fost profesor la ASE.loading...

Adauga un comentariu