Actualitate

Trupul neinsufletit al lui Ducu Darie, depus la Teatrul ‹‹Bulandra››

Publicat: 19 sept. 2019

Alexandru Darie, fiul regretatului Iurie Darie, a murit ieri, dupa o perioada intensa de suferinta cu boala. Regizorul avea 60 de ani si suferea de ciroza hepatica.

Trupul lui neinsufletit urmeaza sa fie depus la Sala Ciulei a Teatrului Bulandra, in cursul zilei de vineri, dupa cum se anunta intr-un comunicat oficial al institutiei.

"Astazi, la ora 2.00 p.m. (n.r. – miercuri, 18 septembrie), a incetat din viata dupa o scurta si fulgeratoare suferinta regizorul Alexandru Darie, omul care timp de 17 ani a condus Teatrul Bulandra. Parcursul lui creator se identifica in ultimii 27 de ani cu Teatrul Bulandra, care a reprezentat viata lui artistica. Alexandru Darie va fi depus vineri, 20 septembrie, ora 20.00, la Teatrul Bulandra, Sala Liviu Ciulei, unde va ramane pana duminica, 22 septembrie, la ora 12.00. In acest interval vor avea loc, zilnic, slujbe religioase pe care le vom anunta ulterior. Slujba de inmormantare va avea loc duminica, 22 septembrie, la ora 13.00, la Cimitirul Bellu", se arata in anunt.
 
Ducu Darie se lupta singur cu boala. Numele lui nu figura pe nicio lista de transplant

Suferinta regretatului regizor a inceput in 2016, atunci cand a fost diagnosticat cu ciroza hepatica in stadiu incipient. In ciuda diagnosticului, Ducu Darie a continuat sa lucreze si sa traiasca de parca ar fi fost sanatos tun, ducandu-si la bun sfarsit proiectele.

"Ingrijit de medici de la spitalele Elias si Ponderas, supravegheat de doamna doctor Dana Safta, cea pe care o numea ingerul lui pazitor, s-a aflat sub tratament in ultimii 2 ani iar afectiunea hepatica s-a mentinut in parametrii initiali, fara modificari evolutive, neprezentand vreo complicatie, fara probleme portale, esofagiene si fara episoade hemoragice. Nu s-a pus niciodata problema transplantului hepatic si nu a fost vreodata pe nicio lista de transplant.

In ultima perioada a fost tratat de doamna doctor Mariana Mihaila, unul dintre cei mai buni specialisti in boli de ficat de la Spitalul Clinic Fundeni din Bucuresti. La inceputul lunii septembrie a prezentat afectiuni respiratorii care s-au complicat si au necesitat ventilare mecanica. Ulterior au aparut si alte complicatii, pe fondul unei depresii imunitare si a instalarii sindromului de coagulare intra vasculara diseminata. S-a aflat sub ingrijirea sectiei de terapie intensiva condusa de doamna profesor doctor Dana Tomescu, unde s-a considerat norocos ca ajuns si unde a afirmat ca nu credea sa fie atat de bine. Si intr-adevar acolo, doamna profesor, echipa de medici, asistente, infirmiere au facut totul pentru el, la nivelul oricarui alt centru medical din lume, atat pentru mentinerea vietii cat si in ultimele clipe, pentru linistea si respectul acordat unui suflet care pleaca intr-o alta Lume. Le suntem profund recunoscatori tuturor pentru ca i-au confirmat credinta ca totul in viata este despre Oameni si Umanitatea lor!", se mai arata intr-un anunt.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit