Magazin

Tu cum preferi BEREA? La doza sau la sticla? – Vezi ce spun producatorii

Publicat: 18 aug. 2013
1

Marii producatori de bere din SUA, precum Ska Brewing si Budweiser, incep sa adopte din ce in ce mai mult ambalajul din aluminiu din motive practice dar si de siguranta sau calitate, scrie Business Insider.

Sticlele nu sunt bune pentru un picnic. Poate vrei sa iei berea cu tine in varful unui munte pe care il urci pe jos”, a spus Dave Welz, din partea Ska Brewing. Reprezentantul companiei mai mentioneaza si faptul ca doza este mai ieftina si mai ecologica fata de sticle.

Printre avantaje, Welz mai adauga greutatea scazuta, care pentru transportatori inseamna un consum mai redus si, in consecinta, poluare mai putina.

„Lumina distruge compusii organici din bere care dau aromele acelea preferate ale consumatorilor”, a spus Welz.

In acelasi timp, berea la doza ofera o sigilare mai buna contra aerului, unul dintre principalii inamici ai bauturii.

Desi exista avantaje in ceea ce priveste calitatea berii, consumatorii se gandesc mai mult la avantajele practice: usurinta cu care se pot transporta, eliminarea riscului de spargere in cazul sticlelor, depozitarea mai ergonomica si racirea mai rapida.

Temerile cu privire la otravirea cu BPA, substanta chimica eliminata din ambalajele de aluminiu si plastic, nu mai sunt atat de mari in prezent.

Potrivit studiilor MarketWatch, in 2012 dozele reprezentau 53,2% din piata de bere in timp ce sticlele detineau 36,5%. In 2006, cele doua metode de comercializare a berii erau aproape la fel de populare.

Adauga un comentariu