Magazin

Tu mananci CONOPIDA? Iata ce trebuie sa stii

Publicat: 07 oct. 2014
1

Conopida proaspata este o sursa excelenta de vitamina C, 100 g oferind 80% din valoarea zilnica recomandata. Datorita continutului ridicat in vitamina C, protejeaza corpul impotriva artritei reumatoide si a altor boli inflamatorii, mai ales cele de toamna.

Este dovedit ca vitamina C este un antioxidant ce ajuta in lupta impotriva radicalilor liberi, creste imunitatea si poate preveni infectiile si cancerul. Conopida poate fi considerata o leguma anticancerigena. Fitonutrientii (antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi) din conopida contribuie la optimizarea functiilor ficatului, care neutralizeaza substantele toxice. Diverse alte cercetari efectuate in Olanda, SUA si alte tari au aratat beneficiile acestei legume, in lupta impotriva cancerului (de colon, de prostata, de san, etc).

Citeste si Ce trebuie sa stii despre CAFEA. Un doctor rupe tacerea

Pentru a micsora riscul de aparitie al cancerului avem nevoie de trei pana la cinci portii de legume crucifere pe saptamana. O portie este considerata a fi o ceasca (124 de grame).

Cercetatorii de la Universitatea din Hawaii au realizat studii din care a reiesit faptul ca legumele crucifere aduc beneficii sistemului cardiovascular. Fitonutrientii din crucifere mentin un nivel optim al colesterolului si actioneaza pozitiv asupra sintezei grasimilor, trigliceridelor.

Citeste si Ceaiul din seminte de chimen, MINUNE pentru sanatatea ta

Consumul regulat de conopida poate avea efecte benefice pentru hipertensivi. S-a constatat ca o portie de conopida pe zi ajuta la detoxifierea organismului. Conopida nu ar trebui sa lipseasca din dieta celor care sufera de sindromul intestinului iritabil, colite si boala Crohn. Alte proprietati importante ale conopidei sunt prevenirea atacului cerebral, energizant natural, analgezic antianemic, oftalmologic si sprijina sistemul imunitar. Datorita continutului de fosfor, conopida are un efect benefic asupra dentitiei.

Este saraca in calorii, dar duce rapid la saturatie si este ideala pentru persoanele supraponderale care vor sa slabeasca, sau pentru persoanele care vor sa scape de kilogramele in plus, usor, fara sa se infometeze.

Citeste si Ce patesc BARBATII care mananca alimente la CONSERVA

Consumul excesiv de conopida poate provoca umflarea glandei tiroide si o deficienta a producerii hormonilor tiroidieni. Acest lucru se datoreaza prezentei de compusi de plante cunoscute ca anumiti estrogeni in aceste grup de legume. Prin urmare, se recomanda evitarea de catre persoanele cu disfunctii ale glandei tiroide.

Citeste mai multe pe doctorulzilei.ro





Adauga un comentariu