Magazin

Tu mananci curmale? Trebuie sa citesti asta

Publicat: 05 ian. 2015
1

Curmalele sunt bogate in substante care ajuta la mentinerea unei tensiuni arteriale normale, intaresc sistemul imunitar, iar antioxidantii pot ajuta la prevenirea cancerului, potrivit unui studiu publicat in International Journal of Clinical and Experimental Medicine.

Potrivit cercetarii, curmalele sunt bogate in antioxidanti, o serie de substante care blocheaza radicalii liberi din organism, care pot deteriora celulele si pot duce la aparitia cancerului.

Radicalii liberi sunt substante chimice reactive care apar in organism in urma proceselor naturale, dar nivelul acestora poate creste din cauza toxinelor din mediul inconjurator.

Citeste si Ce sa mananci in 2015: dieta vikingilor

Studiul a aratat ca aceste fructe contin niveluri ridicate de polifenoli, un tip de antioxidant despre care se crede ca ajuta la scaderea incidentei cancerului si a mortalitatii provocate de aceasta boala. De asemenea, curmalele contin beta D-glucan, o substanta care a fost folosita in teste de laborator, pe animale, si care a incetinit dezvoltarea tumorilor canceroase.

Curmalele contin si cantitati mari de potasiu, util in mentinerea unui nivel normal al tensiunii arteriale, mangan, cupru si seleniu, benefice in intarirea sistemului imunitar.

Savantii cred ca aceste fructe sunt benefice organismului datorita combinatiei de minerale, care ajuta si la metabolizarea continutului ridicat de zahar, astfel incat sa nu fie transformat in grasime.

Citeste si Tu arunci zatul de cafea? Iata 6 utilizari la care nici nu te-ai gandit

Principalul autor al cercetarii, medicul Arshad H. Rahmani, de la Universitatea Qassim din Arabia Saudita, a declarat ca studiul arata existenta unor efecte benefice ale curmalelor in prevenirea cancerului, dar este nevoie de analize suplimentare pentru a intelege exact de ce se intampla acest lucru.

“Sunt studii care au aratat capacitatea curmalelor de a preveni unele mutatii celulare care duc la aparitia cancerului. Substantele din curmale au proprietati antitumorale, dar mecanismul exact de actiune al acestor fructe in prevenirea cancerului nu este cunoscut”, a spus Rahmani.
Adauga un comentariu