Magazin

Tu poti sa le vezi pe toate? Este cea mai bizara ILUZIE OPTICA

Publicat: 13 sept. 2016
1
O imagine cu o iluzie optica a devenit virala pe internet, oamenii incearca sa isi dea seama de ce nu pot vedea cele 12 puncte in acelasi timp.
Profesorul japonez de psihologie Akiyoshi Kitaoka a postat imaginea pe Facebook duminica dimineata si in doar 24 de ore a avut 7000 de share-uri. Dezvoltatorul de jocuri video, Will Kerslake, a postat imaginea pe Twitter duminica seara cu descrierea urmatoare: „Sunt douasprezece puncte negre la intersectiile liniilor. Creierul vostru nu va lasa sa le vedeti pe toate odata”. Pana luni dimineata a primit peste 27.000 de reactii la postare.
Denumita si „Ninio’s Extinction Illusion„, dupa omul de stiinta francez Jacques Ninio, imaginea arata un grilaj din linii orizontale, verticale si diagonale cu 12 puncte negre la fiecare intersectare. Majoritatea persoanelor nu pot vedea toate punctele. De ce se intampla asta? Deoarece ochiul vede un model aranjat intr-un anume mod, pe care creierul nu il poate procesa cu acuratete. 
„Cand discurile albe din grilaj sunt reduse in dimensiune si conturate cu negru, acestea tind sa dispara. O persoana poate vedea doar cateva in acelasi timp, in grupuri care se misca haotic pe pagina. Acolo unde nu se vad, liniile gri par a fi continue, generand intersectari gri care nu exista”.
Adauga un comentariu