Magazin

Tu stii cat castiga un om care face shaorma si ce trebuie sa stie?

Publicat: 15 sept. 2013
1

Sa lucrezi intr-o shaormerie nu e un job chiar atat de simplu pe cat pare. Exista anunturi pe site-urile de joburi la care cerintele nu implica doar cunostinte pentru prepararea celebrului produs de fast-food.

Exista angajatori care doresc de la un shaormar sa poata elibera nota de plata si sa incaseze si contravaloarea produselor. Mai mult, se vrea ca shaormarul sa aiba aptitudini in solutionarea, in limita competentei, a reclamatiilor clientilor.

Shaormarul casier, om de curatenie, specialist in marketing, negociator si gestionar

In urmatorul anunt de angajare se vede clar ca daca vrei sa te angajezi ca shaormar trebuie sa ai compente si de casier, si de marketing, si de negociator si de gestionar.

Responsabilitati/Cerinte:
– prepararea produselor specifice de tip fast food si servirea acestora;
– aplicarea constanta si eficienta a reglementarilor sanitare si sanitar-veterinare;
– intretinerea corespunzatoare a echipamentelor de lucru si semnalarea neregulilor constatate;
– preluarea si verificarea comenzilor clientilor;
– alegerea materiilor prime necesare prepararii produselor si verificarea termenului de valabilitate;
– dozarea materiilor prime conform standardelor unitatii;
– ambalarea produsului finit si servirea clientilor;
– eliberarea notei de plata si incasarea contravaloarii produselor;
– solutionarea, in limita competentei, a reclamatiilor clientilor si comunicarea celor pe care nu le poate solutiona;
– comportament si aspect ingrijite;
– promovarea serviciilor si produselor oferite.

Ce se ofera in schimb? In ciuda cerintelor, jobul de shaormar este unul adresat celor fara studii, necalificatilor sau studentilor dornici de un job temporar. Astfel, desi anunturile de angajare includ la beneficii si expresia „salariu atractiv„, venitul lunar pentru un astfel de job nu depaseste 200-300 de euro.

In plus, desi este o piata fastfood-urilor este una intr-o continua expansiune, nimeni nu se inghesuie sa aplice pentru un jobul de shaormar. Majoritatea tinerilor fara experienta sau a celor fara studii care aplica pentru un job in fast-food prefera un lant de restaurante unde, desi salariile sunt comparabile, se ofera in plus mirajul avansarii in cariera. 

Sursa: capital.ro

Comentarii
  • probabil ati gandit cam asa: noi suntem mai prosti si mai inutili ca un shawormar si totusi suntem platiti mai bine aici la bzi deci…300 euro e putin…

  • Anuntului un asa zis ” patron ” de shaworma suna : ” angajez shawormar : 4 sau chiar 2 ore pe cartea de munca , daca poti sa muncesti de la 8:00-24:00 sau chiar full , cand vin controale tot pe tine angajatul te gaseste vinovat , fara concedii , daca vrei concediu cate zile vrei atat muncesti full , fara libere , deci muna non stop , *** mare la patron ( daia s la muie la toti patronii si sa ii fut in gura ) si primesti si tu o injoseala de 1200 lei echiv a 300 euro si aia deabia deabia

  • Sa știți majoritatea ca salariu unui shaormar bun cu experiența profesională pleacă de la 25 pana la 45 asigurat eu ca shaormar bun imi cer salariu nu mi se oferă știind ce fac si ce pot Asa ca

Adauga un comentariu