Magazin

Tu stii ce efect au SMOCHINELE asupra organismului tau?

Publicat: 04 iul. 2014
1

Smochinele sunt fructe orientale, consumate in deserturi, atat proaspete, cat si uscate. Pe numele sau oficial Ficus carica, smochinul este un arbust din familia Moraceae, una din numeroasele specii ale genului Ficus. Originar din Asia sud-occidentala, acesta creste sub forma salbatica in zona Marii Mediterane.

Citeste si Foloseste LAMAIA la adevarata ei valoare. Iata la ce e buna

Smochinul are o istorie lunga, fiind una din primele plante cultivate de om, mentiuni despre minunatul fruct aparand in Biblie si in Coran. Adorat de romanii si grecii antici, acesta a fost, de-a lungul mileniilor, un ingredient comun in zona mediteraneana, potrivit ziarulring.ro.

Citeste si Cinci mituri legate de somn

Desi este un fruct foarte dulce, care contine multe zaharuri naturale, smochina aduce diverse beneficii organismului:

– Reduce riscul aparitiei cancerului de san. Studiile au scos la iveala capacitatea smochinelor de a proteja impotriva cancerului mamar. Din doua grupuri de femei care au participat la acel studiu, cele care consumau in mod regulat smochine au avut riscul dezvoltarii tumorilor la san mai scazut cu 40%.

– Desi are in componenta zaharuri naturale, fructul ofera putine calorii (doar 74 kcal in 100gr). Pe langa asta, in smochine gasim fibre solubile, necesare digestiei sanatoase si care lupta impotriva colesterolului „rau”.

Citeste si ATENTIE! 8 boli pe care le poti contracta pe plaja si la piscina

Adauga un comentariu