Magazin

Tu stii cum se aranjeaza corect alimentele in frigider?

Publicat: 30 aug. 2014

Nu mai pastrati laptele in raftul de pe usa frigiderului si nu mai puneti painea pe frigider! Se pare ca pana si aceste mici amanunte pot fi esentiale pentru prospetimea si siguranta alimentelor. Iata cum trebuie asezata corect mancarea in frigider

Pastrarea prospetimii alimentelor pentru mai mult timp si reducerea cazurilor de toxiinfectie alimentara depind foarte mult de modul in care asezam mancarea in frigider, potrivit businessinsider.com.

Citeste si Ai acasa bijuterii din argint? Trucuri pentru o curatare perfecta si usoara

Iata cum trebuie sa aranjam alimentele in frigider:
– pe raftul de sus, unde temperatura are cele mai mici variatii, aseaza branzeturile, iaurturile si ciocolata;
– pe raftul din mijloc se aseaza caserolele cu carne gatita;
– pe raftul de jos, unde avem temperatura cea mai scazuta, se aseaza cutiile cu lapte, ouale, caserolele cu fructe de mare, pachetele cu carne cruda.

In sertare, acolo unde exista un anumit nivel de umiditate, pastram verdeturile. Unele fructe si legume emit etilena, care poate accelera procesul de degradare a alimentelor, astfel ca ele trebuie pastrate separat, asigurand un nivel redus de umiditate.

Citeste si Diferenta intre ouale albe si cele maronii

In spatiile de depozitare amplasate pe usa frigiderului, unde temperatura este mai ridicata, putem aseza sucul de fructe, maioneza, mustarul, sosurile, muraturile.

Cand asezam carnea in frigider, aceasta trebuie sa aiba ambalajul intact. Pentru o pastrare indelungata aceasta trebuie tinuta in congelator. Painea nu poate fi pastrata mai mult de trei luni congelata.

Painea sau vinul nu trebuie asezate deasupra frigiderului. Caldura emanata din spatele frigiderului va duce la alterarea acestora.

Temperatura in frigider trebuie mentinuta la 4 grade Celsius, iar in congelator la aproximativ -17 grade.

Citeste si ALIMENTE care te scapa de durerea de caploading...

Comentarii
Adauga un comentariu