Mozaic muzical

Tudor Chirila, momente tensionate la cafenea

Publicat: 20 feb. 2019
3

Diminetile nu sunt intotdeauna linistite, iar socializare – chiar daca se intampla destul de rar, mai ales atunci cand este vorba despre vedete – se poate transforma intr-un episod nedorit. De astfel de momente tensionat a avut parte si Tudor Chirila, iar el a povestit intamplarea pe pagina de socializare.

Tudor trece in fiecare dimineata pe la o cafenea de unde isi cumpara cafea. Iar starea de bine matinala nu este afectata de imixtiuni. Numai ca totul are un inceput. Un sofer grabit care dorea sa isi ia, la pachet, o cafea, a parcat complet aiurea, de unde si dialogul pe care l-a avut cu Tudor Chirila.

„Astazi in fata cafenelei unde imi iau cafeaua diminetile a oprit o masina care a parcat perpendicular pe trotuarul din fata micului garaj in care se afla coffee shop-ul. Trotuarul este generos, adica era loc de trecut, numai ca masina intrase printr-un spatiu intrerupt al pistei de biciclete si omul voia sa-si ia repede o cafea la pachet. L-am rugat sa parcheze o suta de metri mai departe (erau si locuri libere) el a raspuns ca isi ia doar o cafea, nu sta mult. I-am spus ca si noi ceilalti clienti ne grabim si niciodata nu parcam masinile asa, doar ca sa ne luam o cafea la pachet. Mi-a raspuns ca data viitoare o sa se conformeze, i-am zis ca ar fi un gest de bunavointa sa inceapa sa se conformeze de pe acum, mi-a raspuns ca stie ca patronii parcheaza la fel si ca pe ei nu i-am admonestat (ba chiar l-am admonestat pe unul dintre ei o data si alta data pe un sofer care descarca marfa din partea lui). Intr-un final a plecat si nu cred ca s-a mai intors”.

”E vorba mai ales despre cum gandim”

In continuarea mesajului pe care l-a postat pe pagina sa de socializare, Tudor Chirila a incercat sa creioneze o analiza a ”evenimentului”.

”Ce vreau eu sa zic cu postarea asta este ca oricat am avea dreptate cand zicem ca statul si autoritatile isi bat joc de noi si nu creeaza infrastructura, e vorba mai ales despre cum gandim. Omul nu concepea ca faptul ca sta cinci minute parcat aiurea (chiar daca nu incurca pe nimeni, dar crea un precedent) s-ar putea corecta printr-o renuntare la bucuria lui de a-si lua cafea. Deasemenea el nu concepea sa caute un loc de parcare, la fel cum nu concepea ca timpul altora este la fel de important ca timpul lui. Nu concepea ca lumea, universul, axa timpului nu se opresc in loc si ca ar fi putut veni o masina de marfa care sa aduca lapte pentru cafeaua lui chiar in momentul in care masina era parcata acolo. In general stam foarte prost la exercitiile de substitutie”, a  spus artistul.

Adauga un comentariu