Eveniment-Social

Tudor Ciuhodaru: „Domnul Zgonea nu poate merge cu taxiul”

Publicat: 06 aug. 2013
1
Doctorul Tudor Ciuhodaru cere presedintelui Camerei Deputatilor dezbaterea in procedura de urgenta a proiectului legislativ ce vizeaza cresterea sigurantei soferilor care lucreaza in taximetrie, prin dotarea autoturismelor cu sisteme de securitate (buton de panica si geam securizat), deductibile din impozit. Medicul este revoltat de faptul ca proiectul sta blocat in comisii, considerand ca in acest timp ce oamenii isi pierd viata pe strazile din Romania.
„In urma cu un an am depus un proiect de lege ce viza cresterea sigurantei taximetristilor. Azi, un alt taximetrist este sugrumat la Iasi in timp ce isi castiga existenta. Cati taximetristi trebuie sa mai moara pentru ca parlamentarii sa adopte acest proiect de lege?
Cazurile de soferi de taxi agresati sau jefuiti in timp ce se afla in cursa nu sunt o surpriza. Recentul caz de la Iasi, cand un sofer de taxi, de 53 de ani, a fost injunghiat la nivelul gatului de catre o clienta, este doar unul dintr-o serie lunga. Taximetristul Nicolae Coicea, de 59 ani, a decedat dupa ce a fost injunghiat de opt ori in gat in timpul zilei, iar in 2010, in Campulung, Dumitreu Gruianu, de 60 de ani, a fost gasit mort in portbagajul masinii incendiate, dupa ce a fost injunghiat in torace.
Reprezentantii Camerei Taximetristilor au precizat ca in Romania nu exista sisteme care sa-i protejeze pe soferii firmelor de taximetrie, iar soferii mi-au spus ca singura masura care s-a luat candva in calcul a fost renuntarea la centura de siguranta. Pentru cresterea sigurantei celor care lucreaza in activitatea de taximetrie am propus ca masinile sa fie dotate cu sisteme de securitate deductibile din impozit: un buton de panica care sa transmita rapid la dispecerat si la 112 existenta unei agresiuni si sigurarea unui geam securizat care sa desparta soferul de clienti.
Cresterea sigurantei soferului se realizeaza prin posibilitatea solicitarii de ajutor in cazul apasari butonului de panica in cazuri de agresiune, urgenta medicala sau defectiune tehnica, solicitare care ajunge si la dispecerat, care intervine pentru solutionarea urgentei semnalate. Legea zace in parlament in timp ce pe strada va aparea o noua victima”, spune medicul Tudor Ciuhodaru.
Comentarii
  • Netrebnicii, dar pe pasageri cine-i protejeaza de taximetristi? de agresiunile taximetristilor cand nu-i lasi bacsis, sau cand ii ceri sa te duca intr-o cursa care costa mai putin de 10 lei??? Te iau la bataie unii taximetristi cand faci comanda prin dispecer si dupa ce ajung la comanda vad ca nu ai nevoie sa te duci decat la 3-5 km. Si pasagerii ar trebui protejati, nu doar taximetristii, pentru ca 10-20% dintre taximetristi sunt fosti puscariasi sau certati cu legea, asa ca ar trebui sa se reconsidere legea aia si sa poata fi protejat si pasagerul, nu doar taximetristul

  • Ce legatura are titlul articolului cu continutul si propunerile fanteziste neluate in seama de parlament si nu numai. Ciuhodaru este din nou resuscitat de BZI,singurul cotidian care se simte obligat sa-i publice ineptiile!

Adauga un comentariu